Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Son Çeyrek Operasyonuyla Olympiakos’u Yendi

Turkish Airlnes Euroleague 11. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Oympiakos‘u son çeyrekteki etkili performansı sayesinde 82-71’lik skorla farklı geçti.

Bu sonuçla galbiyet serisini 4 maça çıkaran Anadolu Efes 6 galibyet-5 mağlubiyet ile 7. sırada yer alırken, Kırmızılar ise 7 galibiyet-4 mağlubiyet ile 5 sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Larkin ve M’Baye’den yoksun olan temsilcimizde Will Clyburn 24 sayı (4-8 3sayı), 5 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Vasilije Micic 18 sayı, 9 ribaund (kalite rekoru), 9 asist ve Rodrigue Beaubois 19 sayı (5-6 3sayı), 6 ribaund, 3 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Yunan ekibinde ise Sasha Vezenkov 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Kostas Sloukas 12 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Giannoulis Larentzakis 13 sayı, 2 asist ve Moustapha Fall 12 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça düşük konsantrasyonla başladı. Hücumda yaptığımız basit top kayıpları ve Micic’in hiç oyuna girememesiyle organize oalamayan lacivert beyazlılar ilk bölümde 0-10’lik bir seri yediler. 3 dakika tamamlanmak üzereyken Clyburn’ün bulduğu üçlükle uyandığımız ilk çeyreği 13-18 geride tamamladık. İkinci çeyrekle beraber Beaubois ve Micic’i devreye soktuk ama çok iyi organize olan Olympiakos, Fall’u pota altında verimli kullanarak üretime devam etti. Ayrıca kısaların uzun hücum ribaundlarını toplamasıyla savunmamızın direncini birkaç kez üst üste hücum ederek kıran Olympiakos, farkı da çift hanelere çıkardı. Sinan Erdem’deki müthiş atmosfer ve taraftar desteğinin enerjisi sayesinde Efes savunmada beklenen sertliği ortaya koymaya başladı. Savunma kaynaklı sayılarlar 8-1’lik seri yakaladık ve farkı 3 sayıya kadar düşürdük ama soyunma odasına 33-41 geride girdik.

İkinci yarıya ise Efes savunmada vidaları sıkmaya devam etse de basit top kayıplarına engel olamadı ve bu nedenle de rakibini yakalamakta gecikti. Clyburn-Micic ikilisinin devreye girmeleriyle beraber farkı indirmeye başladı temsilcimiz ve 2 sayıya kadar da düşürdü. Ama Vezenkov’dan üst üste gelen üçlüklere engel olamadık, farkın da yeniden açıldığını gördük. Koç Ataman’ın molası sonrası Beaubois ile Clyburn masaya yumruklarını vurdular, onların liderliğinde farkı indirerek son çeyreğe 52-53 geride girdik. Son çeyreğin ilk dakikalarında Clyburn’den gelen üçlükle maçta ilk kez öne geçtik. Clyburn’ün skorer oyunu, Beaubois ve Micic’den gelen üçlüklerle beraber farkı 8 sayıya çıkardık. Koç Bartzokas’ın Fall’u çok uzun süre sahada tutması, Papanikolaou, McKissic, Canaan, Peters gibi alternatif isimlerden skor katkısı alamamaları artı tüm yükü taşıyan Sloukas ile Vezenkov’un maç sonunda iyice yıpranması temsilcimizin yüksek enerjisi ve ageresifliğine cevap vermelerini engelledi. Maç sonunu Clyburn-Micic ikilisi ile dominant oynayan lacivert beyazlılar 82-71 gibi farklı bir skorla kazanarak galibiyet serilerini 4 maça çıkardılar.

Son haftalarda Efes’in hücumda sağladığı çeşitliliğin ve savunmadaki enerjinin önemli isimlerinden biri olan M’Baye’nin yokluğunda Polonara belki beklentileri karşılayamadı ve x-faktör olarak Beaubois’yı devreye soktuk, bu sayede de hücumdaki verimliliğimiz yine en üst seviyeye çıktı özellikle maçı domine ettiğimiz 4. çeyrekte. Clyburn’ün başladığı, Micic’in sazı ondan devraldığı ve maç sonunu birlikte etkili olarak geçirdiklerini gördük. Tempoyu forse edip Olympiakos’u tuzağımıza düşürdük, özellikle Sloukas’ın kontrolden çıktığı dakikaları iyi değerlendirdi temsilcimiz. Özetle koç Ataman’ın maç öncesinde kurduğu planlar işlerken koç Bartzokas, Fall, Vezenkov, Sloukas üçlüsünü diğer haftaların aksine verimsiz kullandı, tabi bu da bizim ekmeğimize yağ sürdü. Artık Efes’in şampiyon ruhunun uyandığını, üst üste alınan 4 galibiyetle kendilerine geldiklerini net olarak söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Lavrio Karşısında Terlemedi

Yunanistan Ligi 20. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği Lavrio karşısında fazla terlemeden 84-63’lük skorla farklı …