Güncel Haberler

Efes’de Malatyalı’nın Forması Emekli Edildi

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta programında Anadolu Efes Yunan ekibi Olympiakos karşısında Sinan Erdem’de çıktığı maçta eski Hırvat yıldızları Krunoslav Simon‘un formasını emekliye ayırdı.

Devre arasında gerçekleştirilen törenle Simon’un 44 numaralı forması Anadolu Efes’in eski başantrenörü Aydın Örs ve eski oyuncularından Petar Naumoski’nin ardından bu şekilde onurlandırıldı.

Lacivert-beyazlı formayı 2017-2022 yıllarında giyen 37 yaşındaki oyuncu, ikişer Avrupa Ligi, Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Tören sırasında forma numarasından dolayı Malatyalı lakabı ile anılan Simon için düzenlenen tören sırasında Malatya türküsü çalındı.

Simon, teşekkür plaketini Anadolu Efes Spor Kulübü Bakanı Tuncay Özilhan’dan aldı. Tören sırasında duygulanan Simon, teşekkür plaketini aldıktan sonra: “Dürüst olmak gerekirse, heyecandan titriyorum. Tarifi imkansız duygular içerisindeyim. Burada sizlerle birlikte olabilmek benim için çok özel. Dün akşam buradaydım. Antrenman esnasında salon boştu. O anda da inanılmaz duygular yaşadım. Şu anda da müthiş duygular yaşıyorum. Hayatımın en güzel günlerini, en güzel 5 senesini burada yaşadım. Kariyerimde olağanüstü bir 5 yıl geçti Anadolu Efes’te. Anadolu Efes formasıyla yaşadığım günleri hayatım boyunca asla unutmayacağım. Çok teşekkür ediyorum. Burada bu formayı giydiğim için, İstanbul’da, Türkiye’de yaşadığım için gurur duyuyorum. Kelimelerle tarifi yok bunların. Her şey için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …