Güncel Haberler

Gaziantep, Avusturya Deplasmanında Formalite Maçında

FIBA Europe Cup B grubu 6. ve son hafta mücadelesinde temsilcimiz Gaziantep, Avusturya’da Swans Gmunden‘e konuk oluyor.

30 Kasım Çarşamba günü saat 21:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler FIBA’nın resmi YouTube kanalından izleyebilecekler.

Temsilcimiz 5 maçtan topladığı 3 galibiyetle gruptan çıkmayı garantilediği gibi 2. sıradaki yeride değişemiyor. Bu nedenle de tamamen formalite maçına çıkacak. Son olarak Belçika’da Antwerp’e 87-75 ile kaybeden Gaziantep, haftasonu BSL sahnesinde ise Tofaş’ı deplasmanda 78-88 ile geçerek moral bulmuştu. O maçta Hammonds 23 sayı, Dotson 21 sayı, 5 ribaund, 6 asist ve Frankamp 19 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi. Egbunu’nun sakatlığı devam ediyor. McIntyre ise kafilede yer aldı, durumu maç saatinde belli olacak. Yeni transfer Carmichael ise takımla ilk kez Europe Cup sahnesinde olacak.

Gmunden ise 5 maçtan sadece birini kazanabildi ve elendiler. Dolayısıyla bu maça sadece formalite için çıkacaklar. Son maçta İsrail’de konuk oldukları Haifa’ya 77-70 ile kaybetmişlerdi. Haftasonu lig mücadelesinde ise konuk oldukları Vienna’ya 79-78 ile son nefeste kaybettiler. O son maçta Blazan 15 sayı, Friedrich 14 sayı, 6 asist ve King 14 sayı, 9 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi.

İki takım arasındaki ilk maç Gaziantep’de oynanmış ve temsilcimiz, rakibini 84-71 ile geçmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …