Güncel Haberler

Ataman: “Basketbolda Her Şey Saha İçinde Belli Olmaz.”

Turkish Airlines Euroleague‘de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, dikkat çekici açıklamalar yaptı.

İspanya’nın DAZN kanalındaki “The Coaching Experience” isimli programa katılan tecrübeli koç, bir çok konuya değindi.

Parke dışında egosuz bir insan olduğunu söyleyen Ergin Ataman, saha içinde ego sahibi olduğunu dile getirdi ancak bunun için geçerli bir sebebi var:

Saha dışında egosuz ve iyi bir insanım. Fakat sahada ego sahibi olmak zorundasınız çünkü büyük egolara sahip olan yıldız oyuncularla birlikte çalışıyorsunuz. Bu ego, oyuncularınızın egosunu kontrol eder. Güçlü bir mental karaktere sahip olduğunuzda, oyuncular size daha çok inanır. Basketbolda her şey saha içinde belli olmaz. Bazı şeyler kafada başlar ve bunu göstermeniz gerekir.

DAZN & Eurohoops

Son iki sezonun EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, sezona three-peat beklentisiyle giriş yapsa da ilk 10 maç sonunda umduğunu bulamadı. 5 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan lacivert-beyazlılar, sahada yıldız oyuncu Shane Larkin’i arıyor.

Baş antrenör Ataman, her şeye rağmen play-off hedefinden şaşmadıklarını belirtti:

Sezona iyi başlayamadık ancak playofflara girmek istiyoruz. Shane Larkin’i arıyoruz ve arka arkaya üçüncü şampiyonluk ihtimalini konuşmamamın sebebi bu. Herkes three-peat hakkında konuşuyor ama bu iyi bir şey değil. Takımdaki herkes sağlığına kavuşursa, işte o zaman korkutucu bir Anadolu Efes olur. Bizim başarımız, Larkin ile Micic’in sahada aynı anda var olmasından geliyor.

DAZN & Eurohoops

Ataman, Turkish Airlines EuroLeague’deki İspanyol devlerine değinmeyi de ihmal etmedi:

Barcelona ve Real Madrid‘e büyük saygı duyuyorum. Son 10 yıldır Avrupa basketbolundaki en iyi organizasyona sahipler.

DAZN & Eurohoops

Deneyimli çalıştırıcı, son olarak NBA’de koçluk yapma ihtimaline değindi. Ataman, tekliflere açık olduğunu ancak yardımcı antrenörlük yapmasının gerçekçilikten uzak kaldığını ifade etti:

NBA, son iki yıldır benim için bir arzu oldu. Türkiye’de ve Avrupa’da yapılabilecek her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Avrupa’da bunları yapan ilk Türk spor profesyoneliyim. FIBA Kupası’nı, Saporta Kupası’nı, Eurocup’ı kazandım. EuroLeague’i iki kez kazandım. Bir NBA takımına liderlik etme konusunda kendime güveniyorum.

Fakat bu yaz NBA’deki insanlarla konuştuktan sonra, farklı düşündüklerini görüyorum. Bana diyorlar ki: ‘Buraya gelip birkaç yılını yardımcı antrenör olarak geçirmelisin ve sonra ne yapacağımızı göreceğiz.’ İki EuroLeague kazanmış bir baş antrenörün yardımcı antrenör olmasını beklemek gerçekçi değil. 40 yaşında olsaydım olabilirdi ama şimdi 56 yaşındayım. Bu yüzden şu an için NBA hakkında konuşmak gerçekçi değil. Ama yine de her zaman açığım.

DAZN & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …