Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 10. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 10. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kazandığı, keyfimizin yerine geldiği bu güzel haftanın, 10. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yılların başarısız takımlarından biri olan Zalgiris Kaunas, geçtiğimiz yaz da koç Maksyvtis yönetiminde ses getiren transferlere imza atmamış, yine mütevazi bir bütçeyle yola çıkmıştı. Ama şuanda ligin en verimli en istikrarlı basketbol oynayan takımlarından biri konumundalar ve son maçlarda yakaladıkları çıkışı, ortaya koydukları bu kez de La Fonteta deplasmanında Valencia karşısında sergilediler. İkinci yarıda Evans ve Smits liderliğinde önemli bir geri dönüşe imza atan Litvanya temsilcisi, mevcut durumda play-off yarışındaki direkt rakiplerinden birini deplasmanda olmasına rağmen geriden gelerek yenmeyi başardı. Biz de sezonun 2. deplasman galibiyetine imza atan Zalgiris’i alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Olympiakos, geçen sezon bıraktığı yerden yine F4 hedefi ile yeni sezonda da yoluna tam gaz devam ediyor. Bu yolda da en güvendikleri isim, ligin en formda, en verimli skoreri konumundaki Bulgar forvet Sasha Vezenkov‘dan başkası değil. 27 yaşındaki solak oyuncu bu hafta da takımının Alba karşısında aldığı 86-76’lık galibiyette başrol oynadı. Neredeyse topu hiç yere vurmadan tam bir bitirici olarak yıldızlaştığı maçta 33 dakika süre alırken 24 sayı (6-6 2sayı, 2-7 3sayı, 6-6 s.atış), 6 ribaund, 2 asist, 4 top çalma istatistikleriyle 34 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu 10 haftanın ardından tam 4. kez haftanın MVP’si seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 24 sayı (6-6 2sayı, 6-6 s.atış), 6 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 34 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 22 sayı (5-6 2sayı, 2-3 3sayı), 5 ribaund, 3 t.çalma, 31 verimlilik
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 19 sayı (4-4 2sayı, 8-8 s.atış), 8 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Dwayne Bacon (Panathinaikos): 25 sayı (3-4 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 18 sayı (6-9 2sayı, 6-7 s.atış), 3 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …