Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Monaco’ya 19 Sayı Farktan Yakalansa da Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu AS Monaco‘ya 19 sayı farktan yakalansa 93-96’lık skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 8 galibiyet-1 mağlubiyet yaparken, Monaco ise yola 6 galibiyet-3 mağlubiyet ile devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Nigel Hayes-Davis 21 sayı (4-5 3sayı), 5 ribaund ile yıldızlaşırken, Nick Calathes 15 sayı, 3 ribaund, 7 asist, Scottie Wilbekin 13 sayı, 7 asist, Carsen Edwards 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Marko Guduric 11 sayı, 2 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Monaco cephesinde ise Jordan Loyd 18 sayı (4-7 3sayı), 5 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Mike James 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Alpha Diallo 16 sayı, 5 ribaund, Elie Okobo 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Donatas Motiejunas 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Monaco maça pota altını etkili kullanarak başladı. Motley’nin erken faul problemine girme potansiyelini değerlendirmek adına Motiejunas’ı ona karşı birebirlerde iyi kullandılar. Temsilcimiz ise formda Hayes-Davis’den üst üste gelen 8 sayıyla maça ortak olup öne de geçtik ilk bölümde. Calathes de hem organizasyonda etkili oldu hem de skor yükü konusunda Hayes’e destek oldu ve ilk çeyreği 18-21 önde geçtik. İkinci çeyrekle beraber kenardan gelen Metecan’ın da skora katkı vermesi ve Calathes’in verimliliğini arttırarak sürdürmesiyle beraber farkı çift hanelere çıkardık. Ancak farkı koruyamadık. Loyd’un üçlükleri ve bizim de potadan uzaklaşarak zorlama atışlara kalmamız Monaco’nun maça ortak olmasını sağladı. Kenardan gelen Edwards’ın enerjisi ve agresifliği sayesinde yeniden potaya gitmeyi hatırladık ve soyunma odasına 38-45 önde girdik.

Üçüncü çeyrekle beraber hücumda vitesi hiç küçültmeyen Fenerbahçe karşısısında Monaco oyunun iki alanında da beklentileri karşılayamadı ve farkı arttırmaya devam ettik. Guduric’in skora katkı vermeye başlaması ve Hayes’in üçlüklere devam etmesiyle beraber farkı arttırdık ve son çeyreğe tam 19 sayı farkla, 79-60 önde girdik. Ama maalesef final çeyreğinin ilk bölümünde Monaco’nun geri dönmesine engel olamadık. 11-4’lük seriyle farkı 12 sayıya kadar düşüren Fransa temsilcisi karşısında çareyi Calathes’i sahaya sürerek bulduk. Ancak onun hazırladığı servislerde de kolay atışları kaçırmaya devam ettik. Bu bölümde Booker’ın da 5 faul almasıyla beraber dengemiz bozuldu. Farkı 6 sayıya kadar indirdi Monaco. Okobo’nun üçlüğü ve ardından Calathes’in top kaybı sonrası Hall’un tipiyle fark 1 sayıya kadar düşürdü. 16 saniye kala çizgiye giden Hayes ikide iki yaptı ve 3 sayı ile öne geçtik. 12 saniye kala Loyd çizgiden 1-2 atınca rahatladık. 10 saniye kala Guduric çizgiden hata yapmadı ve 93-96 ile öne geçtik. Son topta James’in üçlüğü potaya bile değmedi.

Sarı lacivertliler ilk haftalardaki savunma etkinliğini ortaya koyamamış olsa da hücumda iyi bir performans sergileyerek kazanmayı bildi. Pierre’den faydalanamamız bol adam değişmeli savunmamızın aksamasına neden oldu. Nitekim Booker’ın erken faullemesi ve Jekiri’nin ağır kalması canımızı sıktı. Ama Calathes ile Hayes-Davis’in kendi standartlarını aşarak hücumda ortaya koydukları etkili performans galibiyeti getiren x-faktör oldu. Her ne kadar Motley’nin erken faul problem problemi canımızı sıkmaya devam etse de Edwards ve Guduric gibi alternatif skorerleri de devreye sokabilmiş olmamız en az galibiyet kadar değerliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …