Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, İkinci Yarıda Milano’yu Sahadan Sildi!

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Olimpia Milano‘yu ikinci yarıdaki etkili performansı sayesinde 51-80’lik skorla sahadan sildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 4 galibiyet-5 mağlubiyet yaparken, Milano ise yola 3 galibiyet-6 mağlubiyet ile devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Will Clyburn 24 sayı (4-6 3sayı), 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Tibor Pleiss 13 sayı, 3 ribaund, Vasilije Micic 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Amath M’Baye 10 sayı, 2 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Sheilds, Baron ve Datome gibi önemli isimlerinden yoksun olan Milano’da ise Naz Mitrou-Long 10 sayı ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isim olurken, Nicolo Melli 9 sayı, 2 ribaund, 2 blok ve Kevin Pangos 7 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile direnmeye çalışan diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça iyi başlamadı. Hücumda organize olamadık ve üst üste basit top kayıpları yaparak Milano’nun savunma kaynaklı sayılarına engel olamadık. Pleiss’ı kısa devrilmelerle devreye sokmamız ve Clyburn’ün üçlüğü ile kendimize gelerek hücumda toparlanmamız sayesinde geç olmadan skora ortak olup öne de geçtik. Çeyreğin son kısmı karşılıklı sayılarla geçildi ve ilk 10 dakikada 18-18 beraberlik bozulmadı. İkinci çeyreğe savunmada vidaları sıkarak başlayan Milano, tempoyu düşürüp yarı sahada organize hücum ederek 5-0’lık seri yakaladı. Bu çeyrekte bir türlü oyunu tam sahada koşarak şekillendiremedik. Milano’nun istediği gibi düşük tempoda, setlerin uzun olduğu, kısır bir çeyrek oldu. Nitekim bu nedenle de farkı 7 sayıya kadr çıkardı ev sahibi ekip. İmdadımıza ise Clyburn yetişti. Skorer oyuncu sazı eline alarak bireysel yetenekleriyle üst üste sayılar buldu ve onun sayesinde de soyunma odasına 34-34 beraberlikle girdik.

Efes üçüncü çeyreğe çok agresif bir giriş yaptı ve koç Messina’nın molası da temsilcimizi yavaşlatamadı, 13-0’lık bir seri yakaladık. İtalyan ekibi ilk sayılarını tam 5 dakika sonra bulabildi. Clyburn’ün tam anlamıyla alev aldığı bu çeyrekte rakibi ile arasındaki farkı güvenli noktada koruyan Efes, karar çeyreğine 55-41 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte de Clyburn fırtınası esmeye devam etti. Özellikle üçlüklerde önemli bir yüzde tutturan Amerikalı skorer liderliğinde bu kez 7-0’lık seri geldi Efes’den maçı da kopardık zaten farkı 21 sayıya kadar çıkararak. Hücumda topu çok iyi paylaşan ve Milano’nun savunmadaki direncini de tamamen kıran Efes, neden son 2 sezonunun şampiyonu olduğunu hatırlatan dominant bir basketbol sergiledi ve farkı 32 sayıya kadar çıkardığı maçı 51-80 gibi parmak ıssırtan cinsten bir skorla kazanmayı başardı.

Lacivert beyazlılar son 2 sezonda da olduğu gibi yine vasat bir sezon girişi yaptı ama son 2 maçta çok iyi toparlandı, yine yavaş başladı ve yine ritmini geç olmadan bulmaya başladı. Barça galibiyetinden sonra gelen bu dominant galibiyet takımın özgüvenini birkaç kademe yukarı çekti. Artık Larkin olmadan da hücumda verimli oynamayı öğrendiler. M’Baye’nin de kendisine gelmesiyle hücumdaki opsiyonları artan Efes, sadece Clyburn ile Micic’in omuzlarına binen skor yükünü dağıtmaya başladı. Pas trafiğini kuran ve farklı opsiyonları maçın içerisinde farklı anlarda öne sürebilen, elindeki kaliteli kadroyu nihayet dibine kadar kullanan, keyif veren bir Efes izledik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …