Güncel Haberler

İDDİA: Gaziantep, Egbunu’nun Yerini Tanıdık Uzun Carmichael ile Dolduruyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep, yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalması beklenen Egbunu’nun yerini tanıdık bir uzunla dolduruyor.

Yerel basında görev alan gazetecilerden Ali Budak’ın haberine göre güneydoğu ekibi tanıdık uzun Jackie Carmichael ile anlaşmak üzere, ufak pürüzler kaldı.

2.05 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun, daha önce ülkemizde Banvit, Uşak ve Konyaspor takımlarında forma giymişti. Geçen sezon ise Cedevita’da görev aldı, Adriyatik Ligi’nde 9 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 4.8 sayı, 4.6 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Gaziantep son haftalarda toparlanma sinyalleri vermişken Egbunu’nun sakatlığı canlarını çok sıktı elbette. Sezonun bu bölümünde, transfer edilebilecek oyuncu havuzu iyice daralmışken ve kulübün bütçesi de bu kadar mütevaziyken yapacakları takviyeyi eleştirmek de pek de adil olmaz. Zaten riski olabildiğince azaltmak adına ligimizi yakından tanıyan ve tecrübeli bir isme yöneldiler.

Carmichael, enerjisi, savaşçı kimliği, güçlü fiziği ve boyalı alandaki etkinliği ile kariyeri boyunca faydalı olmuş, ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişleri ile ön plana çıkmıştı. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları sayesinde ikili oyun savunmasında da etkili bir isim. Elbette ilerleyen yaşıyla beraber bacakları ağırlaştı, özellikle ikili oyun savunmalarında eskisi kadar etkin değil. Ama tecrübeli ve pozisyon bilgisi ile bu zaafını kapatıyor diyebiliriz.

Egbunu ile birebir karşılaştırmak doğru olmaz, farklı oyuncular bu bir gerçek. Egbunu gibi çember koruma becerisi üst seviyede değil ama ondan daha iyi bir bitirici ve daha tecrübeli isim. Savaşçı kimliği ile özellikle savunma ve ribaundlar konusunda koç Açık’ın beklentilerini karşılayacak, kaliteli karaktere sahip olan ve çalışkan bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …