Güncel Haberler

Cedi, Double-Double Yaptığı Miami Galibiyetinin Ardından Konuştu

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Cleveland Cavaliers konuk ettiği Miami Heat’i 87-113’lük skorla farklı bir şekilde geçmeyi başarmıştı.

Milli oyuncumuz Cedi Osman da galibiyette önemli bir pay sahibiydi. Kenardan gelerek 37 dakika sahada kalan tecrübeli forvet, 20 sayı, 12 ribaund, 3 asist ile double-double performansına imza atmıştı.

Maçın ardından muhabirlerin sorularını yanıtlayan Cedi, sözlerine şu şekilde başladı:

İstikrarlı olmaya çalışıyorum. Ne zaman ihtiyaç olursa takım için elimden geleni yapacağım. Bu akşam bunu yapabildiğim için mutluyum, umarım her gece böyle olur. Bana ihtiyaç olan her an hazır olacağım. Sahaya her çıkışımda birinin bana ‘Gir ve en iyini sergile’ demesi gerekmiyor çünkü her zaman en iyimi sergiliyorum.

Cedi, Kevin Love’ın yokluğunda ribaundlar konusunda daha agresif olduğunu söyledi:

Sadece kendi ritmimi yakalamaya, doğru şeyi yapmaya çalıştım. Ribaundlar için daha agresif oldum diyebilirim, hücum ribaundlarına girdim. Bu gece %37 ile üçlük attık. Normalde bu gece attığımızdan daha fazla atarız, ben de sadece agresif olmaya, hücum ribaundlarına girmeye ve maçın içine girmeye çalıştım.

Cedi, takımın Charlotte Hornets‘i yendiği mücadelede süre almamıştı. Heat‘e karşı ise uzun dakikalar sahada kaldı ve harika bir performans sergiledi. Temsilcimiz, tüm etkenlere rağmen mantalitesini nasıl koruduğunu açıkladı:

Parkeye çıktığım her an hazır olmaya çalışıyorum. Benim ismim söylendiğinde takıma elimden geleni yapmam gerektiğini biliyorum. Takıma enerji getirdiğimde yardımcı olduğumu biliyorum. Ne olursa olsun hazır kalmalıyım. Bunun için de pozitif oluyorum. Kontrol edebileceğim tek şey bu. Kendim hakkında pozitif düşünmeli ve her gün daha iyi olmak için çalışmalıyım.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Orlando, Evindeki İlk Maçta Cleveland’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 3. maçında Orlando Magic konuk ettiği Cleveland Cavaliers‘ı 121-83 …