Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe Fırtınası, Panathinaikos’u da Dağıttı!

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Panathinaikos‘u 107-77’lik skorla darmdağın etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 7 galibiyet-1 mağlubiyet yaparken, Pana ise yola 2 galibiyet-6 mağlubiyet ile devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Scottie Wilbekin 19 sayı (4-8 3sayı), 3 asist ile öne çıkarken, Nigel Hayes-Davis 16 sayı, 2 ribaund, Carsen Edwards 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 to çalma ve Johnathan Motley 10 sayı, 3 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Yoncalar’da ise Dwayne Bacon 20 sayı, 5 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Georgios Papagiannis 12 sayı, 4 ribaund, Nate Wolters 11 sayı, 5 asist ve Derrick Williams 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İlk çeyrekte ligin en iyi savunma takımı Fenerbahçe ortada yoktu. Panathinaikos’un hücumda istediğini yapmasına izin veren temsilcimiz hücumda Calathes’in organizasyonları eşliğinde verimli bir performans sergiledi ve atarak rakibine karşılık verdi. Ama Wolters ve Bacon liderliğindeki Pana, ilk çeyreği 22-25 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekte ise Fenerbahçe beklenen savunmasını ortaya koydu. Kenardan gelen Guduric ve Edwards’ın topa yaptıkları baskı ve Jekiri’nin boyalı alandaki sertliği ile Pana’yı adeta basketboldan soğuttuk! Savunma odaklı hızlı hücum sayıları ile Pana’yı çaresiz bırakırken, yarı sahada da toğu çok iyi paylaştık ve tüm silahlarımızdan katkı alarak tam 33 sayı ürettiğimiz bu çeyreğin ardından soyunma odasına 55-40 gibi net bir skorla önde girdik.

Üçüncü çeyreğe de aynı agresiflik ve yüksek enerji ile başladık. Savunmada vidaları hiç gevşetmedik ve çemberi kapatarak Pana’yı püskürttük. Wilbekin ve Melih’den gelen üçlüklerle farkı açmaya devam ettik. Kenardan gelen Booker da Motley’nin erken 3 faul alarak verimsiz kaldığı bir akşamda çok iyi katkı verdi. Koç Radonjic benchindeki tüm silahları denedi ama Bacon ve biraz da Wolters dışında alternatif bir silah bulamadılar, farkın 20 sayıya kadar çıkmasını engelleyemediler. Nitekim final çeyreğine de 78-55 gibi net bir üstünlükle girdik. Final çeyreğine de aynı kararlıklıkla hiç geri adım atmadan, disiplini elden bırakmadan başlayan temsilcimiz, Panatinaikos’un direncini tamamen kırdı ve Şehmus ile Edwards’ın bireysel performansları ile etkili oldukları dakikaların ardından fark 30 sayılara çıktı, temsilcimiz beklediğinden de rahat bir galibiyete imza atmış oldu.

Sarı lacivertliler gerektiğinde savunmayla değil de atarak da, yüksek tempoda da ne kadar etkili bir takım olduğunu gösterdi. Özellikle Melih, Edwards, Guduric gibi isimlerin kenardan gelerek ortaya koydukları performans, Booker’ın kısa sürelerde verimli oynamaya başlaması çok değerliydi. Motley’nin erken faul problemi ile düşük verimde oynadığı, sakatlanan Pierre’den neredeyse üç buçuk çeyrek faydalanamadığımız bir Euroleague maçını böyle 30 sayı farkla kazanıyor olmamız çok ama çok değerliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …