Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (8. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 8. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte 8. hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • TJ Parker (LDLC Asvel Villeurbanne)
  • Dzanan Musa (Real Madrid)
  • Mike James (AS Monaco)
  • Mathias Lessort (Partizan)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dusko Ivanovic (Kızıl Yıldız): Sırp ekibi sezona kötü bir başlangıç yapıp sadece 1 galibiyet elde edince çaylak koç Jovanovic’e fatura kesildi beklendiği gibi. Ardından da hiç vakit kaybetmeden boşta olan Karadağlı koç Ivanovic göreve getirildi. Tecrübeli koç Euroleague seviyesinde başarılı olmuş, yakın zamanda Baskonia ile Endesa şampiyonluğu yaşamış bir isim. İlk antrenmanının da tam 5 saat sürmesinden anlayacağınız üzere ilk maçta Sırp ekibinden bir reaksiyon beklemek şaşırtıcı olmaz, üstelik evlerinde oynayacaklar ve karşılarında Asvel gibi dişlerine göre bir rakip olacak.
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): Ligin çaylak isimlerinden biri olan Motley, hiç yabancılık çekmedi. EuroCup’da olduğu gibi burada da ligi domine etmeye başladı. Temsilcimizin son 2 maçında Barça deplasmanında 26 ve içerdeki Kızıl Yıldız maçında 36.3 puan getirdim onu fantasy takımında tutanlara. Ben de hazır maliyeti sadece 14.8 iken onu takımıma ekliyorum. Bu hafta Panathinaikos karşısındaki iç saha maçında yine az 20 puan bekliyorum ondan.
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): Clyburn 40 yıllık Efesli gibi oynamaya devam ediyor. Takıma hiç yabancılık çekmedi ve Larkin’in yokluğunda Micic ile beraber etkili bireysel performansları ile Efes’i ayakta tutmaya çalışıyorlar. Arada Fenerbahçe maçında kötü bir performans sergilese de sonrasında üst üste Bayern karşısında 20 ve Real karşısında da 21 puan getirdi sergilediği çok yönlü oyunla. Bu maçta da Barça karşısında koç Ataman’ın en güvendiği isimlerden biri olacak, yine en az 20 puan bekliyorum ondan.
  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): Bir diğer Euroleague çaylağı Evans ise son yıllarda Zalgiris’in yaşadığı lider ve skorer oyun kurucu eksikliğini şuana kadar kapatmış durumda. Ayrıca son maçlarda çok yönlü performansı ile, istatistik kağıdının her alanını doldurmasıyla dikkatleri üstüne çekti. Son 3 maçta 19, 18.7 ve 27.5 puan getirdi onu takımında tutan fantasy oyuncularına. Bu hafta da Zalgirio Arena’nın müthiş atmosferinde Milano karşısında çok yönlü performansını sürdürüp en az 15 puanı bize getireceğini tahmin ediyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …