Güncel Haberler

Koç Ataman, Micic’in Neden Milli Takıma Gitmediğini Açıkladı

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. tur I grubu 4. maçında A Milli Takımımız, 14 Kasım Pazartesi günü Belgrad’da Sırbistan ile karşılaşacak.

Ay-yıldızlıların tecrübeli koçu Ergin Ataman karşılaşma öncesi yayıncı kuruluş NTV’ye konuştu.

Hatırlayacağınız üzere Cumartesi akşamı Vasilije Micic‘in milli takımımız karşısında Sırbistan forması giymeyeceği açıklanmıştı. Sırp medyasında bu konu aynı zamanda Anadolu Efes‘in yani Micic’in kulübünün de koçu olan Ataman’ın bir hamlesi olarak dile getirilmişti.

Koç Ataman ise Micic kararı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kulüp olarak başından beri Micic’in milli takımda oynamasına karşıydık. Fakat daha sonra Sırbistan Milli Takımı’nın baskısı sonrası Micic’in oynama isteği olunca kulüp olarak izin vermedik. Perşembe günü Barcelona ile yapacağımız çok önemli maç öncesi özellikle Larkin’in yokluğunda tam kadro çalışmak istedik. Tıpkı Barcelona’nın bir diğer Sırp oyuncu Nikola Kalinic’i milli takıma göndermemesi gibi. Burada milli duygularla alınmış bir karar yok. Anadolu Efes olarak aldığımız bir karar var. ‘Ergin Ataman izin vermedi’ diye çıkan haberler Sırp basınının provokasyonudur.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

EuroBasket Elemeleri: Sırbistan, Finlandiya Engelini Farklı Geçti

2025 FIBA EuroBasket elemeleri G grubu ilk maçında Sırbistan konuk ettiği Finlandiya‘yı 77-61 gibi farklı …