Güncel Haberler

İDDİA: Manisa’dan Selden Takviyesi Geliyor (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Manisa BBSK kadrosuna takviye yapıyor.

Sportando’da yer alan habere göre geçen sezon ülkemizde Afyon forması giyen ve bu sezona ise İtalya’nın Verona takımında başlayan, geçen hafta serbest kalan Wayne Selden ile anlaşıyorlar.

1.96 metre boyunda olan 28 yaşındaki NBA patentli skorer Verona ile Serie A’da sadece 2 maçta görev almış, ortalama 26.5 dakika süre alırken 20.0 sayı, yüzde 46.2 3 sayı, 2.5 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti. Afyon macerasında ise BSL’de 7 maçta ortalama 35.4 dakika sahada kalmış, 19.4 sayı, yüzde 37.5 3sayı, 4.0 ribaund, 2.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kansas çıkışlı olan Selden, NCAA kariyerinin sonlarında Andrew Wiggins’e benzetiliyordu. Atletizmi, güçlü fiziği ve uzun kolları ile oyunun iki alanında da fark yaratabilen bir guard. Dış şut tehditi bulunan komple bir hücum silahı ki ritmini bulduğunda öldürücü bir şutöre dönüşebiliyor ancak geçen sezon üçlüklerdeki istikrarsız performansı, düşük yüzdesi de dikkatlerden kaçmamıştı. Kendi şutunu yaratma konusunda üst seviyede bir oyuncu olmadığını belirtmek lazım, dribbling becerileri yetersiz kalabilyor. Genelde gücünü kullanarak potaya direkt yaptığı penetrelerde etkili bir isim. Evet atletik özellikleri çok iyi ama yeteri kadar çabuk değil ve ilk adımı de süper patlayıcı değil açıkçası. Skorer kimliği ile ön plana çıkan bir isim olsa da kesinlikle bencil değil, ekstra pasları ve penetre sonrası arkadaşlarını beslemeyi bilen bir guard. Birçok fiziksel artısı olmasına rağmen ribaundlardaki perfromansı yetersiz, takıma çok az katkı veriyor bu alanda. İşin savunma tarafında ise çalışkan ve yüksek eforla oynayan bir isim, elit bir savunmacı olabilecek tüm özelliklere sahip. Avrupa 1, 2, 3 numaraların tamamını birebirde savunabiliyor atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde.

Selden atletik, güçlü ve yüksek potansiyelli bir skorer ancak istikrar sorunu, maç ve maç değişen performansı onun şimdiye kadar kariyerinde istediği seviyeye gelememesinin temel nedeni. Çıkıp neredeyse tek başına aldığı maçlar varken, bazı maçlarda ise etkisiz ve sessiz kalabiliyor, gece ile gündüz gibi. Onun bu mental sorunları ve iniş çıkışları Manisa’da kompanse edilebilir çünkü Roberson ve Cruz gibi iki istikrarlı guardla beraber oynayacak. Özellikle yarı saha basketbolunda Cruz’un tecrübesi ve organizasyon becerisi ile Selden’ı iyi yönlendireceğii , ona liderlik ederek verimli kullanacağını düşünüyorum. Michalak’dan alamadıkları katkıyı özellikle hücumda verebilecek bir isim. Bu kısıtlı oyuncu pazarında bütçe-fayda anlamında doğru bir isim ama mental olarak toparlanması ve istikrarı yakalaması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …