Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 7. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 7. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ile keyiflendiğimiz, Anadolu Efes ile ise üzüldüğümüz bu zorlu haftanın, 7. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Saras yönetiminde geçen sezon da özlenen şamiyonluğa ulaşamamıştı FC Barcelona. Yeni sezona girerken dünyadaki ekonomik sıkıntıların aksine kesenin ağzını açtılar ve yıldızlarla dolu bir kadro kurdular. Aslında sezonun ilk bölümünde Litvanyalı koç çok eleştirilmişti ama son haftalarda toparlandılar ve Mirotic’den faydalanamıyor olsalar bile kaliteli kadronun hakkını vermeye başladılar. Bu hafta da zorlu İsrail deplasmanında, Menora Mivtachim Arena’da konuk oldukları dişli rakiplerden Maccabi Tel Aviv’i yenerek galibiyet serilerini 3 maça çıkarmış oldular. Biz de Katalan ekibine aldıkları bu zorlu deplasman galibiyeti sonrası alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geride bıraktığımız sezonda Kuban forması ile EuroCup’da ses getiren performanslara imza atan ve haftanın MVP’si ödüllerine ambargo koyan Johnathan Motley, geçen yaz temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun neden en önemli transferi olduğunu kanıtlamaya başladı. 27 yaşındaki Amerikalı uzun bu hafta Ataşehir’de konuk ettikleri Kızıl Yıldız karşısında tam anlamıyla şov yaptı ve her iki çember altını da domine ederek parmak ıssırtan bir performansa imza attı. 33 dakika sahada kalırken 10-13 2sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretti ve istatistikleri 10 ribaund, 1 blok eklerken sadece 3 top kaybı yaptı, toplamda 33 verimlilik puanına ulaştı ve o sahadayken temsilcimiz rakibine +19 farkla üstünlük kurdu. İşte bu nefis istatistikler ışığında biz de ona ayakta alkışlayarak haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 10-13 2sayı, 10 ribaund, 33 verimlilik
  • Chris Jones (Valencia): 27 sayı, 5-7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 33 verimlilik
  • Tomas Dimsa (Zalgiris Kaunas): 21 sayı, 5-6 3sayı, 2 ribaund, 25 verimlilik
  • Kostas Sloukas (Olympiakos): 17 sayı, 3-4 3sayı, 8 asist, 25 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 11 sayı, 5-7 2sayı, 11 ribaund, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …