Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Real Madrid – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, WiZink Center’da Real Madrid‘e konuk olacak.

Ben de her zaman olduğu gibi Anadolu Efes‘in sınavına dair maç önizlemesini sizlerle paylaşıyorum. Keyifli okumalar.

Hücum Çeşitliliği

Her iki takım da sezonun bu bölümünde sakatlıklarla boğuşuyor ama kuşkusuz Efes adına Larkin’den yoksun oynamak epey zor oluyor. Süper yıldızının yokluğunda koç Ataman şuana kadar hücumda çeşitliliği sağlayamadı ve bütün yük Clyburn (18.3 sayı) ve Micic’in (20.2 sayı) omuzlarında taşınıyor. Son maçlarda Beaubois’nın da yer almaması işleri iyice zorlaştırdı. Real gibi hücüm gücü yüksek bir takım karşısında sadece bu iki yıldızın skor katkısı ile ayakta kalmaları çok zor. Formasına kavuşması beklenen Beaubois ile beraber ilk maçında iyi sinyaller vermeyen yeni transfer Taylor’ın da hızlıca takıma adapte olarak çift haneli skor katkısı vermeye başlaması gerekiyor. Ayrıca büyük umutlarla transfer edilen M’Baye ile Polonara’nın da 4 numaradan en azından dış şut katkısı vererek skora destek olmaları gerekiyor. Bu çeşitliliğin sağlanması durumunda bu zorlu deplasmanda ayakta kalabilir temsilcimiz.

Kritik Eşleşme: Deck vs Clyburn

Geçen sezonun finalistlerinin çıkacağı bu rövanş maçında spot ışıkları Gabriel Deck ile Will Clyburn‘ün arasındaki kapışmada olacak diyebiliriz. Kesinlikle çok kaliteli ve heyecan verici bir eşleşme bizi bekliyor olacak.

Deck hem 3 hem de 4 numarada güçlü fiziği ile çabukluğunun avantajlarını iyi kullanan, takımı adına oyunu açmak için 3 sayılık atışları kullanmaktan çekinmeyen artı sırtı dönük pozisyonlarda yüksek basketbol IQ’su ile takım arkadaşlarına da pozisyon yaratabilen özel bir forvet. Arjantinli forvet şuana kadar yakaladığı 13.7 sayı, 7.5 ribaund, 18.7 verimlilik puanı ile tüm bu alanlarda kariyerinin en üst seviyesine çıkmış durumda, tam anlamıyla istim üstünde.

Clyburn, Deck karşısındaki son maçında (18 Mart 2021) CSKA forması ile gayet iyi iş çıkarmış, takımının 89-96 kazandığı o deplasman maçında 23 sayı, 30 verimlilik puanı ile takımına liderlik etmişti. Clyburn, Deck’den daha atlet bir oyuncu ve birebirlerde kesinlikle daha çabuk bir oyuncu. Ayrıca dribbling üstü 3 sayı tehditi var ve potaya penetre konusunda daha maharetli bir forvet. Şuana kadar 18.3 sayı, 5.8 ribaund, 20.3 verimlilik puanı ortalamaları yakaladı ve sanki Efes’e yeni gelmemiş de “40 yıldır” buradaymış gibi takımı sahiplenmiş durumda.

Ribaundlar ve Tempo Kontrolü

Lacivert beyazlılar bu zorlu deplasmanda ayakta kalmak istiyorlarsa tempoyu kontrol edip Real’e kolay açık alan sayısı vermemeleri gerekiyor. Bu yolda da iş ribaundlarda başlıyor. Toplama baktığımızda Real maç başına topladığı 37.5 ribaund ile ligin en iyi ikinci takımı ve savunma ribaundlarında da 27.7 ile yine 2. sırada. Efes ise rakibi zorlaması gereken alanda, yani rakip pota altında ligin en kötü takımlarından biri. Maç başına sadece 9.0 hücum ribaundu alabiliyorlar ve ligin en kötü 4. takımı konumundalar bu alanda. Pleiss ve Zizic koç Ataman’ın bu alanda rakip pota altında en güvendiği isimler. Ama Clyburn, Bryant, M’Baye, Polonara’dan oluşan forvet hattının da onlara yardımcı olması şart. Real’in hızlı hücumlarını savunmak adına ilk adım onların net savunma ribaundlarını çekmesini olabildiğince engellemekten geçiyor. Alırlarsa da Rodriguez, Llull, Musa, Hezonja, Hanga, Deck gibi isimlere ilk topta baskı yapmak, gerektiğinde profesyonelce yapılan açık alan faulleri ile onları durdurmak şart olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …