Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Kızıl Yıldız

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor Salonu’nda Kızıl Yıldız ile karşılaşacak.

Ben de her zaman olduğu gibi temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun çıkacağı maçın önizlemesini sizler için hazırladım. Keyifli okumalar.

Ligin En İyi Savunması

Sarı lacivertliler koç Itoudis yönetiminde ligin en iyi savunma hattını kurdular şuana kadar. Adeta rakiplerine duvar ördüler ve potalarında maç başına sadee 72.2 sayı görüyorlar, ligin en az sayı yiyen takımı konumundalar. Rakiplerini 2 sayılık atışlarda yüzde 49.8 ve 3 sayılık atışlarda ise yüzde 34.1 isabet oranında tutmayı başardılar. Ayrıca maç başına 6.7 top çalarak rakipleri maç başına 13.3 top kaybına zorluyorlar. Jerkiri ve Calathes’in form tutmasıyla hem 1 hem de 5 numarada elit birer savunmacıya sahip olan ve Wilbekin’in bile takımın savunma agresifliğine ayak uydurduğu Fenerbahçe karşısında maç başına bulduğu 70 sayı ile ligin en kötü hücum eden takımı olan Kızıl Yıldız’ın ayakta kalabilmesi hayli zor olacak. Mitrovic ve Dobric gibi iki önemli silahtan da yoksun olacaklarının altını çizelim.

Oyun Kurucuların Kapışması: Calathes vs Vildoza

Bu karşılaşmada yakında takip edeceğimiz eşleşme oyun kurucu pozisyonunda olacak. Nick Calathes ve Luca Vildoza takımlarına liderlik eden, oyunu yönlendiren ve organize eden isimler konumundalar.

Yunan maestro sarı lacivertlilerin sezonun ilk bölümünde yakaladığı başarılı performansın merkezinde yer alan isim. Kariyerinde yakaladığı en iyi üçlük yüzdesi olan yüzde 53.6 ile 9.3 sayı ortalaması bulan Calathes, takıma 5.8 asist ve 4.8 ribaund ortalamalarıyla çok yönlü bir katkı verdi kuşkusuz. Ayrıca ligin en iyisi konumundaki sarı lacivertlilerin savunmasına da liderlik ediyor ve maç başına çaldığı 1.7 top çok yönlü katkısını oyunun bu alanında da sürdürüyor.

Vildoza daha bir kaç hafta önce takıma katıldı belki ama etkisini hemen gösterdi. Kızıl Yıldız onsuz çıktığı sezonun ilk 4 maçında 66.3 sayı ortalaması yakalayabilmişti ama o geldikten sonra çıktıkları 2 maçta 77.5 sayı ortalaması yakaladılar, ne kadar büyük bir etkisi olduğunu istatistikler de bize gösteriyor. Bu maçlarda 11.7 sayı, 4.7 asist, 2.3 ribaund, 1.0 top çalma ortalamaları yakalayan Arjantinli oyun kurucu, sarı lacivertlilerin savunma duvarında bir delik bulmak konusunda koç Jovanovic’in en güvendiği isim olacak.

Hücum Ribaundları

Sarı lacivertlilerin son yıllarda neredeyse her sezon başını ağrıtan temel konulardan biri verilen hücum ribaundlarıydı ve bu sezon da belki tek zaafları diyebiliriz. Rakiplere maç başına 11.3 ribaund veriyorlar kendi potalarının altında ve bu alanda en kötü 5. takım konumundalar. Bu konuda sıkıntı uzunlarda. Çünkü takımın en iyi savunma ribaundu alan oyuncusu Calathes ve ikincisırada ise Guduric var… Jekiri, Motley, Booker, Hayes-Davis, Pierre gibi isimlerin oyunda oldukları anlarda savunma ribaundlarına konsantre olmaları şart. Bu konuda Kızıl Yıldız karşısında şanslı olduğumuz nokta ise takımın en iyi hücum ribaundu silahı konumundaki Mitrovic’in sahada olmayacak olması. Ama yine de Petrusev, Bentil, Lazarevic, Martin gibi isimleri iyi box etmezsek, üretimde sıkıntı yaşayan Kızıl Yıldız’ın bulduğu ikinci şans sayıları ile maça tutunmasına engel olamayız ve buradan buldukları moral motivasyonla da savunmada dirençlerini yukarı çekebilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …