Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Kızıl Yıldız’ın Direncini İkinci Yarıda Kırdı (Melih’den kariyer rekoru)

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Kızıl Yıldız‘ın direncini ikinci yarıda kırarak 93-79’luk farklı bir skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 6 galibiyet-1 mağlubiyet yaparak liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, Sırp ekibi ise yoluna 1 galibiyet-6 mağlubiyet ile devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Johnathan Motley 25 sayı, 10 ribaund ile yıldızlaşırken, kaptan Melih Mahmutoğlu 20 sayı (Euroleague kariyer rekoru), 5-9 3sayı, Marko Guduric 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Nigel Hayes-Davis 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Misafir ekipte ise Nemanja Nedovic 17 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Luca Vildoza 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Ben Bentil 12 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça savunmada sert başladılar ve çalınan toplarla gelen savunma odaklı sayılar farkı önce 8 ve ardından hızlıca 12 sayıya çıkarmamızı sağladı. Koç Jovanovic mola sonrası yerli oyuncularına döndü ve savunmayı onlar da sertleştirdiler. Agresif savunma karşısında zorlandığımız çeyreğin son bölümlerinde Nedovic ile skor üreterek maça ortak oldular ve ilk 10 dakikayı sadece 1 sayı farkla 24-23 önde geçtik. İkinci çeyrekle beraber özellikle hücum ribaundlarında Kuzmic liderliğinde etkili olan Sırp ekibi bu sayede maçın içinde kalmaya devam etti. Hücumda organize olamadığımız ve basit top kayıpları yaptığımız bu anlarda kaptan Melih üçlüğü ile bize nefes aldırdı. Ancak misafir takımın agresif oyunu karşısında zorlandık ve farkı 5 sayıya kadar çıkarmalarına engel olamadık. Yine devreye Melih girdi ve bu kez Guduric de ona eşlik edince farkı kapattık, soyunma odasına da 42-41 önde girdik.

İkinci yarıya Kızıl Yıldız çemberi iyi savunarak başladı. Potadan uzaklaşan temsilcimiz basit top kayıplarını da ekleyince Sırp ekibi bir kez daha öne geçti 6 sayı farkla. Cevap olarak tempoyu arttıran ve Motley’i pota altında çok verimli kullanan temsilcimiz 14-2 gibi nefis bir seri yakaladı ve 6 sayı farkla bu kez biz öne geçtik. Son saniyede koç Itoudis’in hazırladığı oyunla Melih’i çok iyi perdeden çıkardık ve gönderdiği üçlükle final çeyreğine 66-57 önde girdik. Son çeyreğin hemen başında Petrusev’in 5 faul almasıyla uzun rotasyonu iyice daralan Kızıl Yıldız karşısında MOtley müthiş enerjisi ile durdurulamaz bir performans sergiledi. Wilbekin’in etkisiz kaldığı bir günde Melih’in adeta onun yerini doldururcasına son çeyrekte üst üste gönderdiği üçlüklerle dirençlerini tamamen kırdık ve son bölüme çift haneli farklarla önde girerek karşılaşmayı 93-79’luk skorla galibiyetle tamamladık.

Koç Itoudis’in ilk yarıda rotasyona gidip özellikle Motley ve Hayes-Davis kenardayken takımın sorun yaşadığını görmesi, ikinci yarıda onları olabildiğince uzun dakikalarda sahada tutması maçın kritik kararlarından biri oldu. Motley, bir Euroleague uzunu olarak çaylak sezonunda çok iyi işlere imza atmaya devam ediyor, gelişimini sürdürüyor ve parlıyor adeta. Ana skor opsiyonlarımızında Wilbekin’in devrede olmadığı bir akşamda Melih ve Guduric’in devreye girerek onun eksiğini kapatması ile bir kez daha Fenerbahçe’nin “takım” olarak ne kadar iyi seviyede olduğunu gördük.

https://youtu.be/LW4QOy80ReQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …