Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir, Tecrübeli Uzun Gist’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, uzun rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde 2011-12 sezonunda Fenerbahçe forması giymiş olan ve son olarak geçen sezon Asvel’de izlediğimiz James Gist ile sezon sonuna kadar kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda olan 36 yaşındaki Amerikalı uzun, geçen sezon Asvel ile Pro A’da 40 maçta ortalama 18.7 dakika süre alırken 5.6 sayı, 3.3 ribaund ve Euroleague’de ise 28 maçta ortalama 22.1 dakika süre alırken 6.0 sayı, 2.5 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kariyeri boyunca toplam 297 Euroleague maçında süre alan Gist, çabuk ayakları ile ikili oyun savunmalarında önemli katkılar verdiği gibi atletizmi, pozisyon bilgisi ve zamanlaması sayesinde halen çok değerli bir blok tehditi ve aynı zamanda da önemli bir ribaund silahı. Hücumda da dış şut katkısı olduğu kadar hem ikili oyunları yüksek yüzdeli bitirin, hem de alçak postta da üretebilen bir uzun. İlerleyen yaşıyla eskisi gibi enerjisini ve sertliğini maçın tamamına yayamıyor evet ama sınırlı sürelerde hem 4 hem de 5 numarada görev alarak tecrübesiyle beraber koç Ernak’ın elini rahatlatacağı bir gerçek.

Sezon başında kurulan yapıda koç Ernak’ın Brodziansky ile Oğuz’dan çok daha fazla verim almak istediğini anlamak zor değil. Ama bunu elde edemediler şuana kadar, özellikle Slovak uzun hayal kırıklığı yarattı. Bu da hem Boutsiele’nin daha fazla yıpranmasına hem de özellikle hücumda 4 numaradan katkı alamamalarına neden oluyor. Gist her iki uzun pozisyonunu da oynayabilen bir isim ve ilerleyen yaşına rağmen, ligimizde ve BCL seviyesinde iyi bir alternatif uzun olup, gerektiğinde Boutsiele ile de sahayı paylaşabilir dış şut tehditi de olduğu için. Ayrıca ikili oyunlardaki etkili bitirişleriyle de Bahçeşehir’in skor gücünü yukarı çekebilir. Özetle bu dönemde, sınırlı oyuncu marketinden bonservis ödemeden alınabilecek en doğru hamlelerden biriydi bana göre. Bahçeşehir’in bütçesine, seviyesine ve hedeflerine uygun bir hamle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …