Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: FC Barcelona – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Palau Blaugrana’da güçlü rakibi FC Barcelona‘ya konuk oluyor.

Her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Beko‘nun Euroleague sahnesindeki sınavı öncesinde maç önizlemesini sizler için hazırladım, keyifli okumalar.

Ribaundlar

Barça’nın sezon ortalamasına baktığımızda maç başına 34.0 ribaund ile 12. sırada olduğunu görüyoruz. Ancak son olarak Milano’yu farklı geçtikleri maçta tam 40 ribaund alarak bu alanda ne kadar yüksek potansiyelli bir takım olduklarını gösterdiler ki bu sayede de tempoyu istedikleri gibi kontrol edebildiler. Skor üretiminde de pota altını o maçta iyi işleyen Barça, yay gerisinden sadece 3-21 ile oynamasına rağmen 2 sayılık atışlarda yakaladığı yüzde 65.9’luk isabet oranıyla kazanmayı başardı. Temsilcimiz ise maç başına 34.6 ribaund ile rakibinin çok az bir farkla önünde. Son maçta şampiyon Efes’i deplasmanda devirirken de ribaundlarda rakibe ütünlük kurmuşlardı. 11’i hücum ribaundu olmak üzere 35 ribaund almışlardı. Bu maçta da Barça’nın ribaundlardaki olağan şüphelileri Sertaç, Vesely, Kalinic üçlüsüne önlem almaları gerektiği gibi oyun kurucu Satoransky’nin de maç başına 4.6 ribaund aldığını belirtmek lazım. Özellikle onun aldığı savunma ribaundları sonrası direkt ortaya vurması ile yarı sahayı çabuk geçerek tam sahada etkili olan bir Barça izliyoruz.

3 Sayı Yüzdesi

İki takımın bu alandaki sezon ortalamalarına baktığmızda ev sahibinin isabet oranı yüzde 35.8 ve temsilcimizin yüzdesi ise 40.9. Ama sarı lacivertliler son maçta Efes’i devirirken yüzde 53.8 gibi harika bir yüzdeyle üçlük atmıştı ki zaten galibiyetin mimarı olan faktör de buydu kuşkusuz. Wilbekin, Guduric ve Calathes’in yanı sıra Edwards da yay gerisinden ritmini bulmaya başladı. Dolayısıyla arka alan pozisyonlarının yani, 1, 2, 3 numaralı pozisyonların tamamından önemli bir üçlük tehditine sahipler. Pierre, Hayes-Davis, Booker da istikrarsız üçlükçüler olsa da yine de boş bırakılmaya gelmeyece isimler. Dolayısıyla Barça’nın bu konuda ekstra önlemler almaya çalışacağını düşünüyorum. Diğer taraftan Baça’nın üçlük yüzdesi 35.8 ve lig ortalamasının altında kalmış durumda. Nitekim son oynadıkları maçta Milano’yu farklı yenerken yay gerisinden sadece 3-21 ile oynamışlardı. İşin savunma tarafında ise karşılarında formda bir üçlük takımı olan sarı lacivertliler var. Wilbekin, Edwards ve Guduric üçlüsü ile temsicimizin yine yay gerisinden etkili olması gerekecek. Bu sayede Barça’nın savunmasını sertleştirerek tamamen boyalı alana gömülmesini engelleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …