Güncel Haberler

Maç Analizi: Anadolu Efes, Bayern’e İlk Galibiyetini Hediye Etti!

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu FC Bayern Munich‘e son nefeste 81-78’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Alman ekibi sezonun ilk galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise 2 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bayern’de Cassius Winston 16 sayı, 4 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Isaac Bonga 12 sayı,8 ribaund ve Elias Harris 10 sayı, 2 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Lacivert beyazlılarda ise Vasilije Micic 24 sayı, 4-10 3sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Will Clyburn 21 sayı, 7ribaund, 2 asist ve Ante Zizic 11 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da savunmada yumuşak bir başlangıç yaptılar ve karşılıklı sayılarla, hücum performanslarının ön planda olduğu bir ilk bölüm izledik. İki ekip de kısaların yaratıcılığı ve bireysel yetenekleri ile rahatlıkla skor bulurken, ilk çeyrek 18-18 beraberlikle geçildi. İkinci çeyrekle beraber koçların da yönlendirmeleriyle uzunları daha fazla hatırladılar ama eşitliği yine bozamadılar. Biz Micic ve Clyburn’ün skorer oyunu artı Zizic’i pota altında verimli kullanarak skor üretimini sürdürürken onlar da Winston’ın etkili oyununun yanı sıra Gillespie’nin her iki pota altında da ribaundları domine etmesiyle beraber farkın açılmasına izin vermediler. Temsilcimiz ilk yarıyı 38-39 önde kapatmayı başardı.

Efes ikinci yarıda hücumdaki verimini arttırdı ama bunu skora yansıtamadı çünkü tepe ikili oyularında perdelere takılan kısalarımız ve zamanında rotasyonların gelmemesiyle beraber üst üste boş üçlükler yedik. Biz pas trafiğini kurup doğru hücumlarla farkı 7 sayıya kadar çıkarmış olsak da üçlük savunmasında sınıfta kaldığımız için üst üste cezaları kesen Bayern maça yeniden ortak oldu. Üçlüklerle buldukları 9-0’lık serinin ardından uzun bir süre sonra öne geçmeyi başardılar. Efes, Micic ile karşılık verse de Bayern’in hücum ribaundları sayesinde bulduğu ikinci şans sayılarına engel olamadık ve bu nedenle de final çeyreğine 62-61 geride girdik. Son çeyreğe de üst üste 2 üçlükle giren Bayern farkı 7 sayıya kadar çıkardı ki fazla gecikmeden de ilk kez çift haneli farklarla üstünlüğü ele aldılar. Micic’in sazı eline almasıyla farkı 3 sayıya kadar düşürdük bitime 4 dakika kala. Kalan bölümde Bayern skor üretmekte zorlansa da üst üste aldığı hücum ribaundları ile topun hep kendi ellerinde kalmasına ve sürenin bu şekilde geçmesini sağladılar. Son 25 saniyeye de 3 sayı farkla önde girdiler. Temsilcimiz son hücumda Clyburn ve Micic ile yakaladığı üçlüklerden isabeti çıkaramadı, maçı uzatmaya götüremedi.

Efes’de sıkıntılı günler devam ediyor. Bu maçta birçok kez pas trafiğinin kurulduğu ve Micic ile Clyburn’ün bol dribblingli birebirlerinin yerine akıcı hücumların olduğu sekanslar izledik. Ama bunu istikrarlı bir şekilde maç geneline yayamadık. Ayrıca yine koç Ataman’ın sistemi için çok önemli olan 4 numara katkısını ne Polonara ne de M’Baye’den alamadık. Katkı demişken sadece skor düşünmeyin lütfen, özellikle kendi pota altımızda Zizic, Dunston, Pleiss’a hiç destek olamadılar, bu da Bayern’in hücum ribaundlarını domine etmesine neden oldu! Beaubois’nın yokluğunda ilk kez forma giyen yeni transfer Taylor da hazır bir görüntü vermedi, hem maç eksiği hem de adaptasyon süreçlerinin handikap olacağını gördük. Bu kadar olumsuzluğa ve tabiki Larkin’in yokluğuna rağmen ilk galibiyetini arayan, agresif oynaması beklenen Bayern karşısında genelde iyi iş çıkardık. Ancak tabiki bu performans ne son 2 sezonun şampiyonu, ne de yüksek bütçesiyle sezona yine şampiyonluk parolasıyla çıkmış bir takım için yeterli değil… Yine sadece Micic ile Clyburn’ün omuzlarına binmiş durumda yük. Taylor, Bryant ve sakatlıktan dönünce Beaubois ile Larkin bu konuda onlara x-faktör katkısı vermezse, hatta istikrarlı bir üçüncü skor opsiyonu olamazlarsa temsilcimiz için karanlık günle devam edecektir!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …