Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: FC Bayern Munich – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde FC Bayern Munich, Audi Dome’da son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes‘i konuk edecek.

Ben de her zaman olduğu gibi temsilcimiz Anadolu Efes‘in sınavı öncesi sizlerle maçın önizlemesini paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Bayern Savunmada Vidaları Sıkacak

Takımların ilk beşlerinden elde ettiği skor katkısına baktığımızda Bayern’in sezonun ilk 5 maçında rakiplerinin önüne geçmekte zorlandığını gördük. İlk 2 haftada sadece 62 ve 63 sayı üretirken, 3. hafta ile beraber bir çıkış yakalamışlar ve minimum 72 sayı üretmeye başlamışlardı. Ancak hücumdaki bu verimlilik artışı savunmanın ise beklenmedik şekilde düşmesine neden oldu ve son 3 maçlarında potalarında en az 78 sayı gördüler. Bayern eğer savunmada vidaları sıkmazsa Efes’in Micic ve Clybrun liderliğinde bulacağı ritmi bırakın durdurmayı yavaşlatamaz bile. Dolayısıyla sadece birebirde değil, uzunlarla beraber takım olarak savunmada işi çok ama çok ciddiye almak durumundalar.

Efes Ribaundlarda İstikrarı Sağlamalı

Larkin’in sakatlığında Efes hücumları Micic ve Clyburn etrafında şekillenmeye devam ediyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında da skor üretiminde sorun yaşamamışlar ve ilk çeyreği 27-26 ile geride kapatmışlardı. Ama ardından iki çeyrek de misafir takımın galibiyeti ile sonuçlanmıştı son çeyrekte durum 17-17 ile eşitlenene kadar. Fenerbahçe karşısında M’Baye 14 ve Polonara 12 sayı ile ekstra katkı vermiş olsalar da Clyburn’den sadece 8 sayı gelmesi onları çok zorlamıştı. Ayrıca Efes’in ciddi anlamda konsantre olması gereken bir diğer nokta da ribaundlar. 4. hafta da Alba karşısında tam 47 ribaund alarak etkileyici bir performansa imza atmışlardı. Ama sonrasında geçen hafta Fenerbahçe karşısında bu alanda hiç yoklardı ve 29-35 ile ezeli rakiplerine kaybetmişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …