Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (6. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 6. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte 6. hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Zeljko Obradovic (Partizan)
  • Kostas Sloukas (Olympiakos)
  • Will Clyburn (Anadolu Efes)
  • Youssoupha Fall (LDLC Asvel Villeurbanne)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Sergio Scariolo (Virtus Bologna): İtalyan ekibi geçen hafta Real Madrid’i deplasmanda yenerek şeytanın bacağını kırdı. Uzun bir aradan sonra tam kadro çıktıkları maçta aldıkları bu kritik galibiyetle rakiplerine mesajı vermiş oldular. Bu maçta da taraftarları önünde hata yapmayarak çift haneli farklarla kazanmalarını bekliyorum.
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): İspanya milli takımı ile beraber Eurobasket şampiyonluğu yaşayan Brown, Euroleague yavaş bir başlangıç yapmış olsa da son 2 maçta kendisini buldu. Evlerindeki 2 maçta Asvel karşısında 20.9 ver Panathinaikos karşısında ise 36.3 puan getirmişti. Bu maçta da deplasmanda olsalar bile Baskonia karşısında en az 20 puan getirmesini bekliyorum.
  • Gabriel Deck (Real Madrid): İspanyol devinin hedefi yine F4 ve şampiyonluk. Bu yolda da çok geniş ve iddialıbir kadro kurdular. Ama koç Mateo’nun bu geniş kadroda en güvendiği ve en çok şans verdiği isimlerden birinin Deck olduğunu belirtmek lazım. Arjantinli forvet de bunun karşılığını verdi şimdiye kadar. Evlerinde oynadıkları son 2 maçta Kızıl Yıldız’a karşı 25.3 ve Bologna karşısında tam 34 puan getirmişti. Şimdi zorlu Milano deplasmanında da 20 ve üstü puan getirmesini bekliyorum.
  • Mathias Lessort (Partizan): Fransız yıldız yaz döneminde en geç kontrat imzalayan isimlerden biriydi ama şuana kadar gösterdiği performansla koç Obradovic’in iyiki takımda tuttuk diyeceği isimlerden biri oldu. 2. hafta mücadelesinde Baskonia karşısında 34 puan ile katkı verirken son 2 maçta ise Bologna karşısında 18.7 ve Zalgiris karşısında 20.9 puan ile öne çıkmıştı. Bu hafta da zorlu OAKA deplasmanında da 15-20 puandan az getirmeyeceğini tahmin ediyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …