Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

7DAYS EuroCup 4. hafta programını geride bıraktık.

Temsilcilerimizden Türk Telekom ile sevindiğimiz ama Frutti Extra Bursaspor ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona istediği gibi başlayamayan ve son 2 maçını kaybeden, ayrıca verim alamadığı skoreri Mobley ile de birkaç gün önce yollarını ayıran Ratiopharm Ulm, zorlu Bursa deplasmanına gelmişti bu hafta. Alman ekibinin son haftalarda sergiledikleri düşük form grafiği ve önemli bir skor opsiyonunu kaybetmesiyle beraber grubun favorilerinden olan ve sezona çok iyi bir giriş yapan temsilcimiz karşısında bırakın kazanmayı direnmelerinin bir zor olacağı düşünülüyordu. Ancak koç Gavel’in öğrencileri iki guard Yago ve Klepeisz liderliğinde temsilcimizin savunma direncini kırdı ve tam 90 sayı üreterek altın değerinde bir deplasman galibiyeti yazdırdı hanesine. Biz de onları bu önemli galibiyetle beraber alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Ligin yeni takımlarından Hapoel Tel Aviv‘in sezona iyi başlamasındaki baş rollerden biri de kuşkusuz NBA patentli Fransız Jaylen Hoard oldu. 23 yaşındaki genç oyuncu bu hafta da takımının zayıf rakip Trento karşısında elde ettiği farklı galibiyette öne çıkan isimdi. 21 dakika sahada kalan Hoard, hiç kaçırmadan (9-10 2sayı, 4-4 s.atış) 22 sayı üretirken istatistiklerine 9 ribaund, 1 top çalma ve 2 blok da ekleyerek toplamda 33 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu dominant performansının ardından ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv): 22 sayı, 9-10 2sayı, 4-4 s.atış, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • George Conditt (Promitheas): 22 sayı, 10 ribaund, 3 blok, 30 verimlilik
  • Jordan Floyd (Bourg): 22 sayı, 10-11 s.atış, 2 ribaund, 25 verimlilik
  • Yago Dos Santos (Ratiopharm Ullm): 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Alpha Kaba (Buducnost): 16 sayı, 11 ribaund, 23 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …