Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (5. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 5. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ben dahil bir çok basketbolseverin bu sezon da düşme adaylarından biri olacağını düşündüğü Aliağa Petkim Spor yanıltmaya devam ediyor! Geçen hafta Daçka’yı deplasmanda farklı yenmişlerdi ve bu hafta da konuk ettikleri bir diğer formda ve güçlü rakipleri Bursaspor’u bu kez evlerinde İzmir’de yenerek geçen haftaki o galibiyetin sürpriz olmadığını gösterdiler. Takım olarak topu çok iyi paylaştılar ve yüksek enerjiyle oynayarak rakibin yorgun olmasını da iyi değerlendirdiler. Hem savunmada hem de hücumda üst seviyede disiplin ve agresiflik ile oynayarak da hanelerine bir kritik galibiyet daha eklediler. Koç Gören ve teknik ekibiyle beraber tüm oyuncuları kutluyor, onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Can yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Türk Telekom‘un kuşkusuz en güvendiği isimlerden biri Axel Bouteille‘di. Fransız forvet sezona yavaş bir giriş yapmış olsa da son haftalarda kendisini bulmaya başlamıştı ve bu hafta Konyaspor karşısında tam anlamıyla potansiyelini sahaya yansıttı. 27 yaşındaki şutör forvet uzatmada kazanabildikleri maçta tam 39 dakika sahada kalırken 29 sayı (3-6 2sayı, 7-10 3sayı), 9 ribaund, 1 asist, 1 blok, sadece 1 top kaybı istatistikleriyle 33 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 29 sayı, 7-10 3sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Max Heidegger (Yukatel Merkezefendi): 27 sayı, 5 ribaund, 9 asist, 30 verimlilik
  • Scottie Wilbekin (Fenerbahçe Beko): 27 sayı, 5-8 3sayı, 6 asist, 29 verimlilik
  • Ömer Can İlyasoğlu (Anadolu Efes): 21 sayı, 5-5 3sayı, 3 ribaund, 8 asist, 28 verimlilik
  • Codi Miller-McIntyre (Gaziantep): 20 sayı, 7 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ömer Can İlyasoğlu (Anadolu Efes): 21 sayı, 5-5 3sayı, 3 ribaund, 8 asist, 28 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka): 14 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 10 asist, 22 verimlilik
  • Okben Ulubay (Beşiktaş Emlakjet): 22 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 19 verimlilik
  • Ercan Osmani (Darüşşafaka): 10 sayı, 5-5 2sayı, 7 ribaund, 2 asist, 15 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …