Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 5. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 5. hafta programı tamamlandı.

Sahne alan Türk derbisinde gülen tarafın deplasmanda Anadolu Efes’i deviren Fenerbahçe Beko’nun olduğu 5. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluştralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon tarihinde ilk kez Euroleague play-off sahnesinde boy gösteren AS Monaco, tecrübeli rakibi Olympiakos karşısında çok iyi direnmiş ama 3-2 ile elenmekten kurtulamamıştı. Yunan ekibi, o seride Fransız ekibine Barış ve Dostluk Salonu’nda bir kere yenilmişti ki o günden beri bu salonda kaybetmiyorlardı, sezonun da iki namağlup takımından biri olarak gelmişlerdi bu maça. Ama ne kadar yetenekli bir takım olduğunu, yaptığı transferlerle gücüne güç kattığını gösterdi ve Okobo’nun da James’e yardım etmesiyle iyi bir hücum performansı sergiledikleri gibi ligin en formda takımlarından biri olan Olympiakos’u çoğu zaman yarı sahada çaresiz bırakmayı da başarmışlardı sert ve disiplinli savunmaları sayesinde. Olympiakos’u deplasmanda yenen ve rakibinin namağlup ünvanına son veren Monaco’yu biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

32 yaşındaki tecrübeli guard Lorenzo Brown, yazın İspanya milli takımı ile beraber devşirme statüsünde yer aldığı Eurobasket’de takıma beklenmedik derecede iyi bir liderlik etmiş, Boğalar’ı şampiyonluğa taşımıştı. Euroleague sahnesine de yeni takımı Maccabi Tel Aviv ile fırtına gibi bir giriş yaptı. Bu hafta da takımının konuk ettiği Panathinaikos’u 85-74’lük skorla yenmesini sağladı, takıma liderlik ettik. 35 dakika sahada kalan tecrübeli oyun kurucu 22 sayı, 7-10 2sayı, 2-3 3sayı, 2-2 s.atış, 6 ribaund, 9 asist, 2 top çalma ile tam 33 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 6 ribaund, 9 asist, 33 verimlilik
  • Chris Jones (Valencia): 20 sayı, 8 asist, 3 top çalma 28 verimlilik
  • Elie Okobo (AS Monaco): 23 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 5-6 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Ismael Bako (Virtus Bologna): 16 sayı, 4-5 2sayı, 4 ribaund, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …