Güncel Haberler

Bursaspor, Riga’da Prometey ile Karşılaşacak

7DAYS EuroCup A grubu 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Letonya’da Ukrayna ekibi Prometey ile karşılaşacak.

26 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler TRT Spor ekranlarından izleyebilecekler.

Ukrayna ekibi ülkede devam eden savaş nedeniyle maçlarını Letonya’nın Riga kentinde oynuyor. İlk maçlarında bu sahada Lietkabelis’i 11 sayı farkla geçerken, ikinci maçta ise deplasmanda Brescia’ya 34 sayı farkla kaybettiler. Ardından yerel ligde LEL’de konuk oldukları zayıf rakipleri Parnu’yu zorlansalar da 71-77 ile yenmeyi başardılar. Kadrolarında daha önce ülkemizde de forma giymiş DJ Stephens, DJ Kennedy, Dustin Hogue, Clavell gibi tecrübeli isimler yer alıyor.

Temsilcimiz ise geçen sezon bıraktığı yerden koç Alimpijevic liderliğinde başarılı performanslarını sürdürüyor. BSL ve EuroCup’daki 6 maçlarının tamamını kazandılar ki son maçta sadece 7 kişilik rotasyonla oynamalarına rağmen son 2 sezonun Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’i taraftarlarının desteğiyle beraber 88-86 ile geçmişlerdi. Bu maçta da Auguste ve yeni transfer Thornwell’den faydalanamayacaklar, yani yine 7 kişilik rotasyonla mücadele edecekler.

Bu iki takımın Avrupa kupalarındaki ilk karşılaşması olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …