Güncel Haberler

İDDİA: Asvel, Lauvergne’in Yerini Tyus ile Doldurmak İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden LDLC Asvel Villeurbanne, sakatlanarak sezonu kapatan Lauvergne’in yerini tanıdık bir uzunla doldurmak istiyor.

İsrail kaynaklı Walla Sport’da yer alan habere göre Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın son şampiyonu, kadrosuna boşta olan Alex Tyus’u katmak istiyor. Tarafların anlaşmaya yakın olduğu haberin detaylarında belirtilmiş.

2.03 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli uzun daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray NEF formalarını giymiş, geçen sezonu ise bir diğer temsilcimiz Pınar Karşıyaka’da tamamlamıştı. BSL’de 26 maçta ortalama 23.4 dakika süre alırken 7.8 sayı, 5.4 ribaund, 1.3 asist ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 29.8 dakika sahada kalırken 10.8 sayı, 7.7 ribaund, 1.8 blok ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un alternatif uzun olarak savunma ve ribaundlar konusunda ortaya koyacağı istikrarlı enerji ve mücadeleciliği ile çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında önemli silahlardan biri olan Tyus, tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile takıma değer katabilecek bir isim. Kısaları potaya kadar takip edebilmesi ve sonrasında yaptığı bloklar, artı zayıf taraftan gelerek yaptığı yardımları bloklarla bitirmesi de çok önemli. Ayrıca orta mesafe tehditi ve ikili oyunları da çabuk devrilerek yüksek yüzdeyle bitirebilmesi sayesinde koç Parker ve Asvel ondan hücumda da en iyi şekilde faydalanacaktır. Yüksek tempoda oynanan anlarda da açık alanda uyum sağlamakta zorluk çekmeyecek mobil bir uzun Tyus.

Sınırlı oyuncu havuzunun olduğu bu dönemde Lauvergne’in sakatlığı ile sarsılan Asvel’in 5 numara rotasyonunu güçlendirmek adına yapabileceği en az risk içeren hamlelerden biri olduğunu düşünüyorum. Elbette Lauvergne kadar hücumda etkili bir isim değil, onun gibi sırtı dönük birebirleri ya da dış şut tehditi yok ama iyi bir bitirici olduğunu, daha atletik olduğunu ve hücum ribaundlarında daha etkili olduğunu belirtelim ki özellikle savunmada Fransız uzundan çok daha fazla katkı vereceğinin de altını çizelim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …