Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (4. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 4. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bir takım var ki tam anlamıyla geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor! Koç Alimijevic yönetiminde geçen sezon EuroCup finaline kadar çıkan Frutti Extra Bursaspor, yine mütevazi bütçesiyle beraber 4 yabancı ile yola çıkmıştı. İlk 3 maçını da üst üste kazanarak BSL’ye çok iyi bir giriş yapmışlardı. Bu hafta ise son 2 sezonun Euroleague şampiyonu Efes’i konuk ettiler ve Auguste’dan yoksun olarak, 3 yabancıyla, sadece 6 kişilik rotasyonla müthiş bir taraftar desteğini de arkalarına alarak güçlü rakiplerini son nefeste 88-86’lık skorla yenmeyi başardılar. Elbette son bölümde Efes’in basit hataları da ekmeklerine yağ sürdü ama sergiledikleri müthiş mücadele, direnç ve geçen sezondan gelen kazanma alışkanlığı onları bir kez daha ayakta alkışlamamızı sağladı. Bu destansı galibiyetin ardından bize de onlara haftanın takımı ödülünü vermek düştü.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu haftanın flaş performanslarından birine de Aliağa Petkim Spor imza attı kuşkusuz. İzmir ekibi konuk olduğu BCL temsilcilerimizden Darüşşafaka’yı baştan sona üstün olduğu maçta tam 19 sayı farkla geçmişti. İşte bu ses getiren galibiyetin öne çıkan ismi ise ligimizde 3. sezonunu geçiren 27 yaşındaki tecrübeli forvet Peyton Aldridge. Artık bizden biri olan Amerikalı forvet sezona düşük seviyeden bir giriş yapmış olsa da bu maçta parmak ıssırtan bir performansa imza atarak kalitesini ortaya koydu, çok yönlü bir oyuncu olduğunu tekrar hatırlattı. 34 dakika sahada kalan Aldridge 3-3 3sayı, 3-4 2sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirlen istatistiklerine 5 ribaund, 6 asist, 2 blok, 4 top çalma ekledi ve hiç top kaybı yapmaadan tam 35 verimlilik puanına ulaştı ki o oyundayken Petkim rakibine +21’lik bir üstünlük sağlamıştı. Bizde bu nefis istatistiklerle beraber ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü takdim ettik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Peyton Aldridge (Aliağa Petkim): 20 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 t.çalma, 35 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 19 sayı, 6-6 2sayı, 12 ribaund, 4 asist, 34 verimlilik
  • Rob Gray (Tofaş): 32 sayı, 5-9 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, 32 verimlilik
  • Ahmet Düverioğlu (Frutti Extra Bursaspor): 17 sayı, 11 ribaund, 26 verimlilik
  • Omar Prewitt (Aliağa Petkim): 26 sayı, 6-11 3sayı, 4 ribaund, 6 asşst, 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Metecan Birsen (Fernerbahçe Beko): 16 sayı, 5-7 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 21 verimlilik
  • Erdi Gülaslan (Manisa BBSK): 14 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 18 verimlilik
  • Metin Türen (Gaziantep): 9 sayı, 2-2 3sayı, 3-3 s.atış, 5 ribaund, 14 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 12 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 14 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …