Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 4. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 4. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kazanarak yüzümüzü güldürdüğü bu güzel haftanın, 4. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluştralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda ligin dibine demir atan ve bir türlü toparlanamayan, yanlış koç seçimleri ve biraz da sabırsızlıkla yönetim olarak da işleri yoluna koyamayan Zalgiris Kaunas, doğru formülü buldu diyebiliriz sanırım. Koç Maksyvtis, NBA’den gelen Brazdeikis, çalışkan forvet Smits ve yüksek potansiyelli guard Evans takımın havasını istenen ölçüde pozitif hale getirmiş durumdalar. Zalgirio Arena’daki taraftarlar takımlarını kötü günde de çok iyi desteklemişlerdi ama şimdi inançlı bir şekilde destekliyorlar ve bu hafta da onların itici gücüyle artı nefis takım savunmasıyla Barça gibi dev bütçeli bir takımı Kaunas’dan eli bış göndermeyi başardılar. Biz de alkışlarla koç Maksyvitis ve öğrencilerine haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Olympiakos‘un Bulgar yıldızı Sasha Vezenkov müthiş performansına devam ediyor. 2. haftanın MVP’si seçilen solak forvet, 4. hafta mücadelesinde de Baskonia deplasmanında takımını galibiyete taşıyan isimdi. Bir kez daha yüksek verimlilikle oynadı ve özellikle ikinci yarıda takımının ayakta kalarak geri dönüşe başlamasına liderlik etti. Kritik alanda soktuğu üçlüklerle Baskonia savunmasını çaresiz bıraktı. 27 yaşındaki yıldız forvet 29 dakika sahada kaldığı maçta 6-7 2sayı, 4-9 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretip, istatistiklerine 7 ribaund, 1 top çalma ve sadece 1 top kaybı ekleyerek 29 verimlilik puanına ulaştı. Her ne kadar onunla beraber 2 isim daha aynı verimlilik puanına ulaşmış olsa da Baskonia’nın namağlup ünvanını aldıkları bu kritk maçta, üstelik deplasmanda bu istatistikleri elde ettiği için haftanın MVP’si ödülünü bir kez daha ona takdim ediyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nicolo Melli (Olimpia Milano): 17 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 29 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 27 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Saha Vezenkov (Olympiakos): 26 sayı, 4-9 3sayı, 7 ribaund, 29 verimlilik
  • James Nunnally (Partizan): 20 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 6-8 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …