Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Valencia

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun ilk çift maç haftasının 2. maçında, yan, 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de Valencia‘yı konuk edecek.

Her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Beko‘nun bu maçının da önizlemesini gelin birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

3 Sayı Savunması

Sarı lacivertliler koç Itoudis yönetiminde yeniden yapılanmaya gittikleri sezon beklentilerin çok üstünde bir perdeden başlangıç yaptılar. İlk 3 maçlarını kayıpsız geçtiler ki son maçta Asvel’i burada tam 21 sayı farkla dağıtmışlardı. Bu başarının temelinde kuşkusuz kısa sürede oturttukları takım savunması yatıyor. Enerjik, agresif ve doğru rotasyonların yapıldığı bu sistem sayesinde geçen sezonlarda kronikleşen 3 sayı savunması da çözülmüş durumda ki Asvel karşısında rakibi sadece yüzde 19’da tutarak bunun altını çizdiler. Şimdi karşılarında Efes’i yenerken 16-33 yani yüzde 48.5 gibi yakalanması zor bir isabet oranı ile üçlük üretmiş Valencia olacak. Dolayısıyla elbette galibiyetin anahtarlarından biri 3 sayı savunması olacak. Şunu da belirtmek lazım Yarasalar bu üçlükleri yakalarken takımın ana şutörleri değil, Claver, Van Rossom, Dubljevic üçlüsü devreye girmişlerdi…

Hücum Ribaundları

Geçtiğimiz sezonlardan bu yana gelen ve ilk 3 maçta temsilcimizin belki de üstünde en çok durması gereken konu ise hücum ribaundları olacak. Nitekim son maçta Asvel’i farklı geçerken bile tam 14 tane hücum ribaunduna izin verilmişti. Elbette dev uzun Fall’un tek başına 6 tanesine imza attığını da belirtmek lazım. Ama Valencia da bu konuda iyi işler çıkarabilen bir isim. Her ne kadar Rivero ve Webb gibi iki değerli ribaundçusu olmasa da Efes pota altında Pradilla, Claver, Dubljevic liderliğinde topladıklar ribaundlarla dikkat çekmişlerdi. Özellikle Jekiri kenardayken temsilcimizin savunma ribaundlarına ekstra konsantre olması yani rakibe hücum ribaundu, ikinci şans sayısı vermemsi gerekecek. Valencia zaten yüksek skor potansiyeline sahip bir takım değil, bu nedenle buradan buldukları sayıları kesebilirsek savunma direncimizi daha yukarıda tutup, ilk 3 maçta olduğu gibi onları da 65-70 bandında tutabiliriz.

Dikkat Çeken Eşleşme: Carsen Edwards vs Klemen Prepelic

Edwards çaylak sezonunun ilk iki maçında sadece 4 sayı üretebilmiş, beklentileri karşılayamamıştı. Ama Asvel karşısında 2 gün önce oynanan maçta beklenen patlamayı yaptı ve Fransız ekibinin potasına tam 19 sayı gönderdi. Diğer maçlarda tüm denemelerini kaçırmasına rağmen bu maçta yay gerisinden 3-4 ile oynamış ve kenardan gelerek sahada 20 dakika kalmıştı. Ritmini bulmaya başladığını söyleyebiliriz ki şimdi bir kez taraftarı önünde parlama şansı olacak Valencia karşısında. Eğer ritmini birkaç maç daha koruyabilirse artık Fenerbahçe hücumlarının kalıcı ve önemli bir parçası haline gelebilir.

Diğer tarafta ise 4. Euroleague sezonuna başlayan, tecrübeli bir isim Prepelic var. O da sezona pek iyi başlayamadı, ilk 3 maçta 8.0 sayı ortalamasına sahip. Baskonia karşısında 12 sayı ile iyi bir giriş yapmıştı aslında ama sonrasında özllikle yay gerisinden ritmini bulamamıştı, sigortası ise çizginden bulduğu 9-9 isabet oldu şuana kadar. Ancak unutmamak lazım ki heran devreye girebilecek bir skorer ve ritmini bulduğunda makine seviyesinde üçlük isabeti bulabilen, çok tehlikeli bir skorer. Fenerbahçe savunmasının onu rotasyonlarda unutmaması, boş atışlara izin vermemesi kritik önem taşıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …