Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun 3. haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 2 tanesinin sahne aldığı bu haftada; Daçka’nın içerdeki Bakken galibiyeti ile sevinirken, Bahçeşehir’in deplasmandaki Bilbao mağlubiyeti ile üzüldük.

Gelin sezonun 3. haftasının panoramasını da her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Efsane skorer Spanoulis’in ilk koçluk deneyimini yaşadığı Peristeri, tecrübeli oyunculardan kurulu kadrosuyla sezon öncesinde de olumlu sinyaller vermişti zaten. Sezona da bu paralelde iyi bir başlangıç yaptılar ve bu hafta da gösterdiler ki kendi sahalarında, ateşli taraftarlarının desteğiyle gerçekten yenilmesi zor bir takım olacaklar. Geçen sezonun şampiyonu olan ve kadrosunda BCL’nin en tecrübeli isimlerini barındıran, sezona da çok formda biri giriş yapmış Tenerife’ye ilk mağlubiyetlerini tattırmayı başardılar. Biz de bu önemli galibiyetin ardından onlara akışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bosna temsilcisi Igokea artık BCL’nin gedikli takımlarından birisi. Ülkesinde şampiyonluğa ambargo koydukları için sürekli bu seviyelerde bir bilet kapıyorlar ve kalıcı olmak adına da kadrolarını güçlendiriyorlar. Bu sezon da en önemli transferlerinden birisi 25 yaşındaki skorer oyun kurucu Bryant Crawford‘du ki bu hafta da müthiş bir performansa imza attı. Takımını Nymburk karşısında farklı bir galibiyete taşırken 31 dakika sahada kaldı ve 8-11 2sayı, 5-7 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 33 sayı üretip istatistiklerine 2 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ve sadece2 top kaybı ekleyerek toplamda 39 verimlilik puanına ulaştı. Bize de onu ayakta alkışlamak ve haftanın MVP’si ödülünü vermek düştü.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Bryant Crawford (Igokea): 33 sayı, 8-11 3sayı, 2 ribaund, 8 asist, 39 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 20 sayı, 8-10 2sayı, 12 ribaund, 7 asist, 35 verimlilik
  • Maurice Kemp (Bnei Hzerliya): 23 sayı, 8-9 2sayı, 7-7 s.atış, 3 ribaund, 27 verimlilik
  • Yorman Polas Bartolo (Ludwigsburg): 14 sayı, 6-7 2sayı, 6 ribaund, 4 asist, 22 verimlilik
  • Yannick Franke (PAOK): 13 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …