Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 3. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 3. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes ile Sinan Erdem’de Valencia karşısında üzülürken, Fenerbahçe ile ise İstanbul’da Asvel karşısında sevindik. Gelin birlikte sezonun 3. haftasının panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluştralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Bartzokas yönetimindeki Olympiakos geçen sezon uzun zamandır özlemini duyduğu F4 biletini kaparak önemli bir başarıya imza atmıştı ve o sezon sanki bitmemiş gibi aynı ritimde aynı tempoda yeni sezona başlamış durumdalar. Bu hafta WiZink’de konuk oldukları bir diğer F4 takımı, denk rakipleri Real karşısında da bunu gösterdiler tekrar. Maçın tamamında dirençlerini hiç düşürmeden oynamayı başardılar ve savunmada istediklerini ortaya koyamasalar da hücumda Sloukas ve Vezenkov liderliğinde bu zor deplasmanda galibiyeti çıkardılar, namağlup ünvanlarını sürdürdüler. Biz de onları bu kritik deplasman galibiyetinin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Alba Berlin koç Gonzalez yönetiminde sezona harika bir giriş yaptı. Yaz döneminin sessiz takımlarından biri olarak aslında kadrolarını çok güçlendirmediler ama ellerindeki yıldız isimleri tutabilmek de onlar adına büyük işti. İşte bu yıldızlar arasında en tecrübeli ve istikrarlı olanı, Luke Sikma bu hafta aldığı kontratın hakkını hatta daha fazlasını verdi. Eriksson, Lo, Smith, Thiemann gibi silahların yokluğunda 33 yaşındaki tecrübeli yıldız devreye girdi ve 26 dakika sahada kalırken 16 sayı, 4-7 2sayı, 2-3 3sayı, 2-2 s.atış, 15 ribaund, 6 asist ve yalnızca 2 top kaybı ile 33 verimlilik puanına ulaştı, takımını galibiyete taşıdı. Biz de ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Luke Sikma (Alba Berlin): 16 sayı, 15 ribaund, 6 asist, 33 verimlilik
  • Markus Howard (Cazoo Baskonia): 30 sayı, 7-12 3sayı, 3 ribaund, 32 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 23 sayı, 8-9 2sayı, 12 ribaund, 29 verimlilik
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 21 sayı, 5-8 3sayı, 7 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 25 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 26 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …