Güncel Haberler

Koç Ernak, Bakken Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi E grubu 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka konuk ettiği Bakken Bears’ı 80-66 gibi farklı bir skorla geçti.

Karşılaşmanın ardından Daçka’nın koçu Selçuk Ernak açıklamalada bulundu:

İlk olarak oyuncularımı Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk galibiyetten ötürü kutluyorum. Bazı oyuncularımız reaksiyon gösterdi, katkı veren oyuncuların sayısının artmasını istiyoruz. 7-8 kişilik bir rotasyonumuz olsun istiyoruz. Maç boyunca istikrarlıydık. Bunu istatistiklerde de görebilirsiniz, istatistik kağıdına yansımayan eforda da görebilirsiniz. Bu çok önemli. Genç oyuncularımızı oynatıyor, onlara daha fazla şans veriyoruz. Bugün bunu yapmaya çalıştık. Umarım önümüzdeki ev sahibi olduğumuz maçı da kazanırız. Savunma yaptıkça şansımızın yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Biraz zamana ihtiyacımız var. Kendi oyun kimlikleri oturmamış oyuncularla beraberiz ama potansiyellerine, hedeflerine ve gelebilecekleri noktalara inanıyoruz. Bu, onlara şans verirken hata tekrarlamalarına izin vereceğimiz anlamına gelmiyor. Takım olarak da ekip olarak da çok çalışıyoruz. Üstüne çok çalıştığımız şeyler konusunda biraz disiplinli, prensipliyiz. Buralarda dikkatsizliği kabul etmek istemiyoruz. Onun dışındaki hatalar hepimizin hatası.

Beşinci yabancıyı almak istiyoruz. Kesinleştirdiğimiz bir pozisyon yok. Karar verdiğimiz zaman kulübümüzün imkanları ne şekilde el verirse, karşımıza nasıl bir oyuncu çıkarsa bir ekleme daha yapmak isteriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …