Güncel Haberler

GM Yılmaz, Efes’in Genel Durumu ve Larkin Hakkında Açıklamalar Yaptı

Turkish Airlines Euroleague‘i son 2 sezonda şampiyon olarak tamamlayan ancak yeni sezonan istenen başlangıcı yapamayan Anadolu Efes‘de GM Alper Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in tecrübeli yöneticisi Yılmaz, DHA’ya yaptığı açıklamalarda önce Monaco ve Valencia maçında yaşanan mağlubiyetlere değindi:

Süremiz yok aslında. Dün de daha iyi oynamalıydık. Geçen hafta şansız kaybettiğimiz bir maç oldu. Son saniyelerde biten maçlar oldu. 3’te 3 de yapabilirdik ama 3 maçta 1 galibiyetle ilerliyoruz. Her maça aynı önemi vermek zorundayız. ALBA Berlin de ciddi bir takım. Zaten Avrupa’nın en iyi 18 takımının yer aldığı bir ligde bütün takımlar kuvvetli. O yüzden bir an önce alışıp, iyi oynayıp kazanmaya başlıyor olmamız lazım. Her maçı kazanmak önemli. Kazanarak bu yolda alışıp playoff, sonrasında Final Four ve en sonunda şampiyonluk hedefiyle ilerliyoruz.

DHA

EuroLeague’in AS Monaco maçındaki hakem hatasına yönelik açıklaması hakkında konuşan Yılmaz, hakem hatalarının cezasını kendilerinin çektiğini belirtti:

Euroleague son 4 senedir hakem hatalarını kabul edip, maçlardan sonra açıklama yapıyor. Bu daha önce diğer takımlara da olmuştu. Maalesef basketbolda böyle şeyler var. Biz daha dikkatli bir yönetim için onlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. İyi oynayanın sahada belli olduğu ve kazandığı bir mücadele istiyoruz. Biz hata yapınca cezasını çekiyoruz ama hakemler hata yaparsa yine cezasını biz çekiyoruz gibi bir durum var. Onlar da insan hata yapacaklardır ama inşallah bundan sonra maçın sonucunu etkileyecek hatalar olmaz.

DHA

Yıldız oyuncu Shane Larkin’in sakatlık durumundan da bahseden Alper Yılmaz, yeni bir oyuncu arayışında olmadıklarını söyledi:

Shane Larkin şu anda Amerika’da. Ancak önümüzdeki hafta bizimle olacak. Sonrasında da elinin durumuna göre toplu antrenmanlara başlayacak. Gün gün takip etmemiz gereken bir durum. 15, 20 Kasım gibi takımla beraber olabilir. Şu an için yeni bir oyuncu arayışımız yok. Larkin’in tedavi sürecini hızlandırmaya çalışıyoruz.

DHA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …