Güncel Haberler

Euroleague’in Yeni CEO’su Bodiroga, Kulüplere Yeni Format Önerisi Sunacak

Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden biri olan Sırp yıldız Dejan Bodiroga, yaz döneminde Bertomeu’nun görevden ayrılmasıyla beraber Turkish Airlines Euroleague‘in yeni CEO’su olmuştu.

Görevine vakit kaybetmeden hızlı bir giriş yapan Bodiroga, katıldığı N1’in 360 degrees adlı programında, organizasyon için kulüplere yeni bir format sunulacağını söyledi ve bunun altında yatan sebepleri açıkladı:

Benim görevim kulüplerin menfaatlerini gözetmek, bu da EuroLeague’in ta kendisi. Fikstürü daha uyumlu hale getirme konusunda kesinlikle görüşmeler yapılmalı. Avrupa’da düzenlenen dört turnuva var. Avrupa için bu çok fazla. Sıradan bir izleyici için karmakarışık bir görüntü oluşuyor. Kasım ve şubat ayındaki pencereler de NBA ve EuroLeague oyuncularının forma giymesinin imkansız olmasıyla birlikte maçların kalitesi dahil birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.

N1 & Eurohoops

Bodiroga, FIBA ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınmasını umuyor:

Kulüpler EuroLeague’i kurduğundan beri, 20 yılı aşkın süredir bu devam ediyor. Beş yıl önce bu ‘pencereler’ işin içine dahil oldu. Şu ana kadar en iyi oyuncular sahne alamadı. Amaç da en iyilerin bu oyunu oynaması. Bu konuda futbolla bir paralellik sağlanması gerekiyordu fakat futbolda en iyiler sahne alıyor, basketbolda durum böyle olmadı. Şu anda Avrupa’daki maç takvimi, basketbolun doğru yönde gelişmesini engelliyor. Başka bir deyişle frenliyor.

N1 & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …