Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun ikinci haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 3 tanesinin sahne aldığı, Daçka ve Bahçeşehir’in bay geçtiği bu haftada; sadece Galatasaray ile sevinebildik, Karşıyaka ve Tofaş deplasmanda kaybederek bizleri üzdüler.

Gelin sezonun 2. haftasının panoramasını da her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Norberto Alves yönetimindeki Benfica ilk hafta ortaya koyduğu performansla bu sezonun flaş takımlarından biri olmaya aday konuma geldiğini göstermişti. İkinci hafta da önemli bir galibiyete imza attılar ve Limoges’u Fransa’da, son nefeste 67-68’lik skorla geçerek yollarına ikide iki ile devam etmeyi başardılar ki bu maçta takımın asıl yıldızları olan veteran oyuncular Douglas ve Zirbes’den toplamda sadece 3 sayılık katkı alabildiklerini de belirtelim. Geçen sezon Cluj’un elemelerden gelerek çeyrek final oynayıp kaleme aldığı peri masalını yeniden yazmaya hazırlanıyor Portekiz ekibi. Biz de Limoges gibi tecrübeli bir takım karşısında aldıkları bu özel galibiyetle beraber onları kutluyor ve haftanın takımı ödülünü kendilerine takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon takımını Final Four’a taşıyan ve sezonun en iyi beşine de seçilen Amerikalı oyun kurucu Joe Ragland tam anlamıyla kaldığı yerden devam ediyor yeni sezonda da. Takımı Hapoel Holon‘un beklenmedik şekilde zorlansa da Oostende’yi 88-83’lük skorla yendiği maça tam anlamıyla damga vurdu tecrübeli solak guard. 36 dakika sahada kalırken 2-3 2sayı, 6-11 3sayı, 9-9 s.atış isabetleriyle 31 sayı üretirken, istatistiklerine 4 ribaund, 13 asist, 3 top çalma da ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak tam 43 verimlilik puanına ulaştı. Bu istatistiklerle de elbette haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Joe Ragland (Hapoel Holon): 31 sayı, 6-11 3sayı, 4 ribaund, 13 asist, 43 verimlilik
  • TJ Shorts (Telekom Bonn): 28 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 37 verimlilik
  • Zoltan Perl (Szombathely): 29 sayı, 13-17 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Marvin Jones (Hapoel Holon): 14 sayı, 7-9 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 3 blok, 27 verimlilik
  • Matt Mitchell (Strasbourg): 23 sayı, 7-10 2sayı, 2 ribaund, 4 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …