Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

7DAYS EuroCup açılış haftası programını geride bıraktık.

Frutti Extra Bursaspor ile yüzümüzün güldüğü, Türk Telekom ile kaybettiğimiz normal sezonun ilk haftasını geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, geçen sezon bir çok takıma göre mütevazi bütçesiyle üstelik format gereği sürekli deplasmanda oynamasına rağmen tüm eleme maçlarını kazanarak finale kadar yükselmiş, tam bir peri masalı yazmıştı. O masaldaki çeyrek final ayağında, Stozice Arena’da devirdiği güçlü rakibi Cedevita’yı bu yeni sezonun açılışında yine devirmeyi başardı. Sadece 4 yabancı ile sahada olan koç Alimpijevic’in öğrencileri yerli oyunculardan yüksek verim alarak grubun ilk dört, hatta zirve favorilerinden biri olan Sloven ekibini deplasmanda 73-81 ile geçerek aşkışlarla haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

NBA’de şansını daha fazla zorlamadan doğru bir kararla Avrupa’ya dönen 24 yaşındaki genç Litvanyalı forvet Arnoldas Kulboka, takımı Promitheas ile EuroCup sahnesine çıktığı ilk maçta kalitesini konuşturdu diyebiliriz. 36 dakika sahada kalan yetenekli forvet, 1-1 2sayı, 3-6 3sayı, 7-8 s.atış isabetleriyle 18 sayı üretirke istatistiklerine 11 ribaund ile 1 asist ekledi ve “0” top kaybıyla tam 31 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla ilk haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Arnoldas Kulboka (Promitheas): 18 sayı, 11 ribaund, 31 verimlilik
  • Yiğitcan Saybir (Frutti Extra Bursaspor): 19 sayı, 5-5 2sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik
  • Fedor Zugic (Ratiopharm Ulm): 18 sayı, 7-8 2sayı, 5 ribaund, 22 verimlilik
  • AJ Slaughter (Gran Canaria): 23 sayı, 5-8 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 21 verimlilik
  • J’Covan Brown (Hapoel Tel Aviv): 19 sayı, 4-11 3sayı, 6 asist, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …