Güncel Haberler

Tofaş, İlk Galibiyetini Fransa’da Almak İstiyor

FIBA Şampiyonlar Ligi A grubu 2. maçında temsilcimiz Tofaş, Fransa’da Strasbourg‘a konuk olacak.

12 Ekim Çarşamba günü saat 21:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor ekranlarında şifresiz olarak izleyebilecekler.

Fransız ekibi koç Tuovi ile yola devam ediyor ve sezona orta şekerli bir giriş yaptılar diyebiliriz. Bu gruptaki ilk maçlarında konuk ettikleri Szombathely karşısında zorlansalar da 81-78 ile kazanmışlardı ama haftasonu Pro A sahnesinde konuk oldukları Cholet’e beklenmedik bir şekilde 84-79 ile kaybettiler. Marcus Keene, Stan Okoye ve DeAndre Lansdowne takımın öne çıkan isimleri konumundalar.

Tofaş ise koç Priftis yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdi. Sezona ise pek iyi başlayamadılar. Buradaki ilk maçlarında konuk oldukları Murcia’ya şanssız bir şekilde 75-72 ile kaybettikten sonra haftasonu BSL mesaisinde ise konuk oldukları Konyaspor’a 80-66 gibi farklı bir skorla yenildiler. O maçta olduğu gibi yine Josh Reavaes ve Berke Büyüktuncel’den faydalanamayacaklar. Bu sezon takımın öne çıkan isimleri geçen sezon da kadroda olan Tyler Ennis ve 2 yeni transfer Rob Gray ile Suleiman Braimoh.

İki takım son olarak 10 Kasım 2021’de Bursa’da karşı karşıya gelmişler ve temsilcimiz ev sahibi ev sahibi avantajını iyi kullanarak sahadan 85-75’lik skorla galip ayrılmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …