Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi Yolları Ayıracağı Hollins’in Yerine Matt Thomas’ı Düşünüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, koç Kattash yönetiminde sezona tamamen yenilenmiş bir kadroyla girmişti.

Ancak bu isimlerden birinden, Austin Hollins’den beklenen katkıyı alamadılar ve yolları ayırmak istiyorlar. Onun yerini doldurmayı düşündükleri isim ise Sport5’da yer alan habere göre halen boşta olan Matt Thomas.

27 yaşında olan 1.95 metre boyunda olan şutör guard, NBA sahnesinde 39 maçta ortalama 11.7 dakika süre alırken 4.1 sayı, %38.5 3sayı, 1.3 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Thomas, Valencia formasıyla EuroCup sahnesinde takımıyla beraber zirveye çıkmış, şutör hatta skorer özelliklerini, özellikle istikrarlı peformansını net olarak Avrupa sahnesinde kanıtlamış bir isim. Sahanın her yerinden hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında yüksek yüzdeye sahip bir isim. Perdelerde çıkarak gelip bulduğu yakala-at pozisyonlarında da çok başarılı. Ayrıca NBA’de şutlarına önlem alınmasıyla beraber fake ve aldatmacalarını çok geliştirdi, üstüne çıkan savunmaları akıllıca ekarte edip penetre üstünden orta mesafeler bulabiliyor, hatta direkt potaya atak ederek koridorları da iyi değerlendiriyor. Çembere gitmeyi arttırdıkça artık çizgiye daha çok geliyor ki buradan da çok yüksek bir yüzdeye sahip zaten. Oyun zekası yüksek ve pasör özellikleri de var, bencil bir skorer değil.

Gelelim eksilerine. Her ne kadar penetre frekansını arttırsa da halen sadece şuta dayalı, tek yönlü bir hücum silahı demek yanlış olmaz. Penetre ve pas silahlarını daha tehditkar, daha istikrarlı bir hale getirmeli. Ribaundlara her zaman konsantre değil, fokusunu kaybettiği anlarda havuza düşen topları bile takip etmekte sorun yaşıyor. Diğer taraftan ortalama bir atlet ve pozisyonuna göre çabukluk konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu da karşısındaki delici ve hareketli durdurmakta başarısız olmasına neden oluyor, zekası ve oyun bilgisi ile savunmdaki bu açıklarını kapatmaya çalışıyor.

Maccabi, Nunnally’den sonra kanat rotasyonuna bir şutör eklemek istemiş ve bu nedenle Hollins ile anlaşmıştı. Ama ne ligde ne de Euroleague’de beklentileri karşılayamadı. Maccabi de doğal olarak geç olmadan bir değişime gitme yoluna gidiyor. Mevcutta iyice daralan oyuncu pazarında ise anlaşabilecekleri en doğru isimlerden biri kuşkusuz Thomas. Brown ve Baldwin gibi delici guardların yanında çok faydalı bir transfer olacağını düşünüyorum, Maccabi hücumlarına sınıf atlatacak cinsten bir isim diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …