Güncel Haberler

Ergin Ataman, Euroleague Finalinin Adını Şimdiden Koydu!

Turkish Airlines Euroleague‘de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, İtalya basınından La Gazzetta dello Sport’a önemli açıklamalarda bulundu.

Bu sezon maçlarda sürekli ‘üç’ işareti yapacağını söyleyen Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu, EuroLeague finali için ise şimdiden bir tahminde bulundu:

Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru sürekli parmaklarımla kalan maçlarımızı sayıyordum. Şampiyonluk gelene kadar buna devam ettim. Yeni sezonda ise sürekli parmaklarımla ‘üç’ işareti yapacağım, bu da üçüncü EuroLeague şampiyonluğu hedefimizi simgeleyecek. Konuşmama gerek yok, benim için parmaklarımla üç işareti yapmak daha kolay.

Bu sezon EuroLeague’de rekabetçilik seviyesi çok arttı. Final Four adayları olarak ise Barcelona, Real Madrid, Olimpia Milano, Olympiakos, Monaco ve biz varız. Özellikle Monaco bu yaz bütçesini arttırarak harika oyuncular transfer etti. Playoff yarışı için ise Fenerbahçe, Virtus Bologna, Bayern Münih ve Panathinaikos ve Obradovic‘in geri dönüşüyle birlikte Partizan öne çıkıyor. Tabii diğer takımlar da sürprize imza atabilecek potansiyele sahipler.

Olimpia Milano bu yaz Sergio Rodriguez’i kaybetse bile kadro kalitesini çok arttırdı. Benim için bu yıl en zor rakibimiz Ettore Messina’lı Olimpia Milano olacak. Şimdiden söylüyorum: Bu yıl EuroLeague finali Anadolu Efes ile Olimpia Milano arasında oynanacak. Harika bir maç olacağından eminim.

La Gazzetta dello Sport & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …