Güncel Haberler

Bacon’ın NBA Yolculuğu Çok Kısa Sürdü!

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague’de Fransız ekibi AS Monaco’nun play-off bileti kapmasında önemli rol oynayan isimlerden biri olan Dwayne Bacon, yaklaşık 15 gün önce NBA ekiplerinden Los Angeles Lakers ile antrenman kampında yer almak için kontrat imzalamıştı.

Kamp boyunca yeni sezonda kadroda yer alabilmek için yani garanti kontrat kapmak için mücadele etse de başarılı olamadı ve Batı ekibi yaptığı açıklamayla Bacon’ın serbest bırakıldığını duyurdu.

Bacon’ın adı yaz döneminde temsilcimiz Anadolu Efes ve Panathinaikos başta olmak üzere bir çok Euroleague takımı ile anılmış olsa da o rotasını NBA’e çevirmişti. Şutör kanat oyuncusu geçen sezon Euroleague sahnesinde 29 maçta ortalama 14.0 sayı, 3.1 ribaund, 1.1 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Florida State mezunu olan Bacon, 2017 NBA Draftı’nın 40. sırasında Pelicans tarafından seçilip sonrasında Hornets‘a takaslanmıştı. Bacon, Hornets ve Magic formalarıyla toplamda 4 yıl boyunca NBA’de mücadele etmişti. Sonrasında 26 Ekim 2021 tarihinde Monaco’ya imza atıp Avrupa macerasına başlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …