Güncel Haberler

Anadolu Efes GM’i Yılmaz, Yeni Sezonu Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague‘de son 2 sezonu üst üste şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes‘de genel menajer Alper Yılmaz bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes Stüdyo’da konuşan Yılmaz, EuroLeague’de bu yıl farklı bir misyonları olduğunu belirtirken yaptıkları transferlere de değindi.

Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Her sene takımda çeşitli değişiklikler, eklemeler ve çıkarmalar yapıyoruz. Bu sene de gerçekten çok istediğimiz transferleri gerçekleştirdik. Bence Avrupa’nın en önemli transferlerinden ikisini takımımıza getirebildik. Will Clyburn ve Ante Zizic’i takımımıza getirdik. 4 numara pozisyonunda da değişiklik yapmamız gerektiğini düşünüyorduk. Amath M’Baye ve Achille Polonara’yı takım kattık. Türk rotasyonunda da Egehan Arna bizimle beraber. Hepsinin de takıma uyum süreci çok iyi oldu. Sezona tabii ki istediğimiz kadar hazırlanamadık ki milli takımlardan dolayı hiçbir takımın da istediği gibi hazırlanabildiğini düşünmüyorum ancak istediğimiz kadroyu oluşturduk, istediğimiz transferleri yaptık. Bize çok emeği olan arkadaşlarımızla da vedalaşmak zorunda kaldık. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Takımımızın iki sene üst üste EuroLeague şampiyonu olmasında ve Türkiye’de kazandığı başarılarda hepsinin çok büyük emeği var. Onlar da her zaman Anadolu Efes ailesinin bir parçası olarak kalacaktır.

Biz yıllar içinde hem A Takım’a hem NBA’e hem de Türk Basketboluna çok isimler kazandırdık. Altyapımızdan yetişen birçok oyuncu birçok başarılar elde etti. Anadolu Efes bu bakımdan da bir ekol. Bundan sonra da yeni oyuncular yetiştirmeyi istiyoruz. Bu sene Karahan ve Efe bizimle birlikte olacak. Bundan sonraki senelerde de eklemeye çalışacağız. Onların da tabii ki çok çalışması lazım ki abileriyle birlikte bu sahada formayı terletebilsinler. 4 sene öncesine baktığımızda CSKA Moskova ile final oynadığımızda takımımızda olan birçok oyuncu bugün hala takımımızda. Onlar o zamanlar çok küçüktü ve belki hayranlıkla izliyorlardı. Şimdi aynı soyunma odasında yer alıyorlar, aynı sahada idman yapıyorlar. İnanılmaz bir durum. İnşallah yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Onlarla oynamaya can atacak yeni oyuncular yetiştirmeye çalışıyoruz.

Bizim her sene her kulvarda hedefimiz şampiyonluk. Kurulduğumuzdan bu yana iddialı bir takımız. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmak da hedeflerimizden biriydi. Dört hedeften birini gerçekleştirdik şimdi üç hedefimiz kaldı. Hepsi birbirinden zorlu. Aslında iş şimdi başlıyor. Öncelikle Türkiye Ligi’nde ve EuroLeague’de normal sezonu bitirebildiğimiz en üst sırada bitirmek istiyoruz. Sezonları lider tamamlamak istiyoruz ama inişler çıkışlar olacaktır. Türkiye Kupası’nı ayrı değerlendirmek lazım. O dönemki form durumu, takımların katılımı gibi durumlar söz konusu ama inşallah 2022-23 sezonu unutulmaz bir sezon olur. Dört kupayı da alırız inşallah ve çok zor da olsa gerçekleştirmeyi umduğumuz Avrupa Basketbolunda bir ilki gerçekleştirebiliriz.

Avrupa’nın en iyi 18 takımının yer aldığı bir ligdesiniz ve son iki sezonu şampiyon olarak tamamlamışsınız. Tabii ki diğer takımlar da şampiyonluk hedefiyle kuruluyorlar ve eksiklerini yeni oyuncularla kapatmaya çalışıyorlar. İlk hedefleri şampiyonu yenebilmek. Dolayısıyla hedefteki takım biziz. Biz de şampiyonluğumuzu devam ettirmek için mücadele ediyoruz. Kolay bir sezon olmayacak. Her takım iddialı, her takım kuvvetli. Avrupa’nın en iyi liginde en iyi basketbol takımı olmak için mücadele ediyoruz. Bütün takımlara da başarılar diliyorum. Umuyorum sahada iyi olanın kazandığı, sakatlıksız bir sezon olur. Sonunda da inşallah mutlu sona ulaşan taraf biz oluruz.

Taraftarımıza son dört sezondur destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Onların da desteğiyle daha iyi oynadığımızı düşünüyorum, İstanbul’un rakip takımlar için zor bir deplasman olduğunu düşünüyorum. Bizi desteklemeye, bize inanmaya devam etsinler. Her seneki gibi bu sene de işimiz zor ama ayrı bir misyon biz yüklenmiş durumdayız. Avrupa’da bir ilki başarmak istiyoruz. Taraftarımızın desteğiyle bu hedef doğrultusunda ilerlemek istiyoruz. Biz Türkiye’nin takımı olmak istiyoruz. Avrupa’da Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …