Güncel Haberler

Maç Analizi: Anadolu Efes, Gerektiği Kadar Oynayıp Kızıl Yıldız’ı Farklı Yendi

Turkish Airlines Euroleague açılış haftası mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, kapali gişe Sinan Erdem’de konuk ettiği Kızıl Yıldız‘ı düşük viteste gerektiği kadar oynayıp Clyburn liderliğinde 72-59’luk skorla yendi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Will Clyburn 19 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ile en skorer isim olurken, Vasilije Micic 16 sayı, 6 asist ve Rodrigue Beaubois 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Sırp ekibinde ise Ben Bentil 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile yegane çift haneli skor üretebilen isim olurken, Nikola Ivanovic 9 sayı,3 ribaund, 5 asist ve Jaylen Adams 9 sayı ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça kısır başladı, hücumda iyi organize olamadık. Birebirlerde bulduğumuz kolay atışları dahi skora çeviremedik ilk dakikalarda. Buna rağmen savunmada iyi işler çıkardığımız için fark olmasını engelledik. Micic erken 2 faulle kenara gelince oyuna dahil olan Buğrahan skora katkı veremese de takım organizasyonunu toparlamamıza yardımcı oldu ve Clyburn’ün hücumda devreye girmesiyle ilk çeyreği 17-14 önde tamamladık. İkinci çeyreğin başında da işler istediğimiz gibi gitmedi. Kızıl Yıldız’ın düşük tempolu, monoton oyunundan çıkamadık ve hücumda zaman zaman parlasak da gaza basamadık ki Kızıl Yıldız Martin’in boyalı alandaki haretketliliğini iyi kullandı, maçın sürekli iiçinde kaldı. Soyunma odasına 35-34 önde gittik.

İkinci yarıya Efes alıştığımız gibi iyi başladı, geçen sezon olduğu gibi “üçüncü çeyrekler bizimdir” dedi Efes ve tempoyu istediği seviyeye çıkararak kolay sayılar bulmaya başladı. Micic kontrolünde hücumda istenen pas trafiğini kuran ve savunma odaklı açık saha sayılarını daha fazla bulan Efes farkı açmaya başladı. Özellikle Clyburn liderliğinde gelen üçlüklerle de farkı bir noktaya kadar çıkarıp koruduk ve son 10 dakikaya 56-50 önde girdik. Son çeyrekle beraber koç Ataman’ın Dunston’ı daha fazla kullanması sayesinde savunmada vidaları iyice sıktık. Onun enerjisi ve agresifliği artı çeber koruması sayesinde Kızıl Yıldız’ı potadan iyice dışarı püskürttük. Bloklar ve top çalmalarla beraber gelen savunma odaklı sayılar sayesinde fark iyice açıldı, geç de olsa dirençlerini kırdık ve çift haneli farklarla 72-59 sahadan galip ayrıldık.

Efes Larkin’in yokluğunda ilk sınavını iyi verdi ki geçtiğimiz sezonlarda, şampiyonluk gelen sezonlarda bile ilk maçları iyi oynamadıklarını görmüştük. Ama bu kez yeni bir transfer değil de 40 yıllık Efesli gibi motive ve takıma adapte olmuş şekilde oynayan Clyburn ve takımın maestrosu Micic sayesinde istediğimiz galibiyet yettiği kadar oynayıp, düşük viteste oynayıp almayı başardık. Tabi sezon öncesi değerlendirmelerimizde de belirttiğimiz Kızıl Yıldız ligin zayıf halkalarından biri, özellikle deplasman maçlarında. Efes bir çok rakibinin evinde yeneceği rakibi karşısında hata yapmayarak sezona moralli başlamış oldu ve Sinan Erdem’i üst üste 9. kez kapalı gişe yapan taraftarına teşekkürü bu galibiyetle vermiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …