Güncel Haberler

2022-23 Euroleague Sezonunda En Çok Kazanacak 10 Oyuncu

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunda 18 takım mücadele edecek ve her takımda birbirinden önemli yıldızlar yer alıyor.

İşte bu yıldızlar arasında 10 isim var ki onlar yeni sezonda alacakları maaşlarla bu elit listede kendilerine yer buldular. Bakalım bu bol sıfırlı kontratların hakkını verebilecekler mi…

10. Tornike Shengelia (Virtus Bologna)

Gürcü yıldız geçen sezon CSKA’nın Euroleague’den ihrac edilmesi üzerine sezonun son bölümünde İtalyan ekibine katılmıştı. Aslında bu yaz serbest kalmıştı ve milli maçta omzundan sakatlanmasa büyük olasılıkla NBA’e gidecekti ama bu sakatlık İtalyan ekibine yaradı ve yeniden anlaştılar, gelecek sezon 2 milyon dolar kazanacak Shengelia.

9. Tomas Satoransky (FC Barcelona)

Yaz döneminin en önemli transferlerinden birisiydi kuşkusuz. Çek yıldız kendisini NBA’de kanıtladıktan sonra yuvasına geri döndü ve tecrübesi ile Euroleague’in elit oyun kurucularından biri kuşkusuz. Barça da böyle bir ismi kadroya katabilmek için beklendiği gibi kesenin ağzını açtı tabiki. Satoransky, gelecek sezon 2 milyon dolar kazanacak.

8. Kevin Pangos (Olimpia Milano)

Rodriguez’i kaybeden Milano, Pangos’u uzun süre bekledi. CSKA ile kontratındaki sorunların çözülmesiyle beraber de rakiplerin devreye girmesine izin vermeden yıldız oyuncuyu ikna etti ve koç Messina’nın en çok istediği hamlelerden birini yapmış oldu. Zenit ile kendisini Euroleague’deki elit guardlardan biri olarak kanıtlamış olan Pangos yeni sezonda 2 milyon dolar kazanacak.

7. Nicolo Melli (Olimpia Milano)

NBA’den döndükten sonra koç Messina’nın sisteminde çok önemli bir yere sahip olan ve Milano’nun yeniden F4 kalibresine çıkmasına mimarlık eden isimlerden biri konumundaki İtalyan yıldız, milli takımla da çok verimli bir turnuva geçirdi Eurobasket’te. Yeni sezonda İtalyan ekibinin çok şey beklediği isimlerden biri, nitekim bu maaşına da yansımış durumda, yıllık 2 milyon dolar alıyor Milano’dan.

6. Mike James (AS Monaco)

Euroleague’in en dominant skorerlerinden biri olan James, Monaco’ya geçen sezon çok iyi liderlik etmiş ve takıma ilk play-off biletini kazandırmıştı. Kariyerinin en olgun ve istikrarlı sezonlarından birini geçirmişti Amerikalı oyuncu ve yeni sezonda da koç Obradovic’in sahada en güvendiği ellerden biri olacak. James, Fransız ekibinden gelecek sezon için 2 milyon dolar alacak.

5. Will Clyburn (Anadolu Efes)

Efes yaşlanan forvet rotasyonunu Euroleague seviyesindeki süper yıldızlardan biriyle güçlendirdi. Clyburn son yıllarda ligin tartışmasız en iyi forvetlerinden biri, hatta belki de en iyisi. Dolayısıyla onun için kesenin ağzını açmak mantıklıydı. Amerikalı forvet CSKA kariyerinde bile almadığı bir maaş alacak yeni sezon ve 2 milyon dolar kulübüne adını ilk kez yazdırmış olacak.

4. Milos Teodosic (Virtus Bologna)

Açıkçası bu listede hakettiğinden fazlasını alan ender isimlerden biri diyebiliriz Sırp yıldız için. Evet müthiş saha görüşü ve pas yeteneği ile çok özel bir oyuncu. Ama artık 35 yaşında ve zaten sıkıntılı olduğu savunma alanındaki zaafları iyice artmış durumda. Ayrıca sağlıklı kalabilme ve devamlılık konusunda da sorunları var. Yine de etiketi onun gelecek sezon için 2.1 milyon dolar kazanmasını sağlayacak.

3. Vasilije Micic (Anadolu Efes)

Bir yaz daha NBA kovalayan ama istediği rol ve finansal şartları alamayan Micic, Efes ile yola devam ediyor. Son iki sezonda gelen şampiyonlukta Final Four’un MVP’si ödülünü 2 kere üst üste kazanan Sırp yıldız tartışmasız Euroleague’in en elit en winner guardlarından biri. Dolayısıyla Efes’den gelecek sezon alacağı 3.3 milyon doların hakkını fazlasıyla veriyor.

2. Shane Larkin (Anadolu Efes)

Her ne kadar geçen sezon yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tam verimli olamasa da ritmini bulmuş ve tam randıman veren bir Larkin’in Euorleague’i nasıl domine ettiğine defalarca şahit olduk. Maalesef sezonun ilk bölümünde de onu izleyemeyeceğiz milli takımda yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı. En kısa zamanda iyileşerek tam 4 milyon dolarlık maaşının hakkını vermeye çalışacak.

1.Nikola Mirotic (FC Barcelona)

Yıldız skorer Barça’ya geldiği ilk günden beri zaten bu listenin zirvesinde yıllık 5.5 milyon dolarlık kazancıyla. Açıkçası uzun süre boyunca da bu rekor kontratı geçebilecek bir ismin olacağını sanmıyorum. Yani bir süre daha onu bu listenin zirvesinde göreceğiz. Ancak o da Larkin gibi sezonun ilk kısmını kaçırıyor olacak, Barça adına çok büyük bir kayıp.

Kaynak: Oyuncu maaşlarına dair rakamlar Eurohoops sitesinden alınmıştır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …