Güncel Haberler

Analiz: Şampiyonlar Ligi D Grubu (Bahçeşehir Koleji)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu 3 Ekim’de başladı ama bazı gruplarda ilk maçlar 4 ve 5 Ekim’de başlayacak.

Ben de sizler için temsilcilerimizin yer alacağı grupları incelemeye devam ediyorum. Bu bölümde mercek altında alacağımız grup, temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ile beraber ERA Nymburk, Igokea ve Surne Bilbao‘nun yer alacağı D grubu olacak. Keyifli okumalar.

Temsilcimiz koç Ernak ile yola devam ediyor ve Europe Cup şampiyonu olarak bu sezon ülkemizi BCL’de temsil edecek. Kadrolarını önemli ölçüde korudular, Smith, Muhammed, Kartal, Hall, Oğuz takımda kalan isimler olurken, Yiğit, Blazic, Boutsiele, Brodziansky yeni eklenen değerli parçalar. Ancak maalesef hem Blazic hem de Hall bel fıtığı operasyonu geçirecekleri için en az 3 ay sahalardan uzak kalacaklar, dolayısıyla yerlerine transfer yapabilmek için çalışmalara başladılar. Tabi bu süreçte 3 yabancı ile yola devam etmek zorundalar, bu nedenle de Kartal, Muhammed, Yiğit, Oğuz gibi yerli oyuncuların performansları her zamankindan 2 kata daha önemli olacak. Bu eksiklere rağmen temsilcimizin liderlik yolunda en güçlü aday olduğunu düşünüyorum.

Bahçeşehir’i en çok zorlayacak takım, liderliğin diğer adayı ise Surne Bilbao olacak. Koç Ponsornau yönetiminde yeniden yapılanmaya giden İspanyol ekibinin kadrosuna baktığımızda Alonso, Andersson, Hakanson, Kyser, Rabaseda, Radicevic, Adam Smith, Withey ve Sulejmanovic gibi isimlerin öne çıkmalarını bekleyebiliriz. Nitekim Endesa’ya da 2-2 yaparak başladılar ve sezona hazır olduklarını net olarak gösterdiler. Özellikle Hakanson’un sağlıklı kalması onlar adına çok önemli olacak. Diğer taraftan takıma hazırlık döneminin sonunda eklenmiş olsa da Smith’in performansı da çok iyi durumda, iki galibiyette de belirleyici hücum faktörüydü. Takım kimyası iyi seviyede olan, istikrarlı ve kesinlikle hafife alınamaması gereken bir rakip Bilbao.

İlk 2 sıra için denk bir mücadele olacak demiştik, 3 ve 4. sırada için de durum aynı. Bu yarışı kaybedenin Avrupa defterini tamamen kapacak olması da motivasyonu ekstra yükseltiyor. Koç Bajic yönetimindeki Igokea, artık BCL’nin istikrarlı katılımcılarından birisi ve ellerinde de yine tehlikeli bir kadro var. Baktığımızda Bryant Crawford, Josilo, Nakic, Kendrick Ray, Stephens, Tanaskovic ve Waller takımın öne çıkması beklenen isimleri. Koç Stelmahers yönetimindeki Çekya temsilcisi Nymburk da 3. sıra için savaşacak diğer ekip olacak. Ellerinde Benda, Gibbs, Ivanauskas, Kriz, Eric Lockett, Gerel Simmons, Kamau Stokes, Nate Watson takımın öne çıkan isimleri konumundalar. Yabancılar tecrübesiz ve yerli isimler de geçen sezon olduğu gibi milli takımın önemli parçalarından değiller. Bu nedenle işleri zor olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …