Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (1. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun açılış haftasını tamamladık.

Birbirinden çekişmeli ve keyifli maçların yer aldığı açılış haftasının ardından gelin geçen sezonlarda olduğu gibi sizlerle birlikte haftanın panoramasını hazırlayalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

İlk hafta keyifli maçlar izledik ve bekleneni karşılayan takımlar dışında bir kaç takım ise gerçekten yüksek perdeden giriş yaptılar ve bu takımların başında ise Frutti Extra Bursaspor geliyordu. Koç Alimpijevic ile yola devam eden ve yerli oyuncularına güvenerek 4 yabancı ile sezona başlayan Bursa ekibi, bu güvenin karşılığını zorlu Gaziantep deplasmanında aldı diyebiliriz. Auguste’un MVP performansının yanı sıra Onuralp’dan da çok iyi katkı aldılar ve harika bir takım savunması eşliğinde Gaziantep gibi potansiyelli bir takımı sadece 50 sayıda tutup tam 19 sayı farkla kazanmayı bildiler. 50-69’luk dikkat çekici bu galibiyet de onları haftanın takımı yaptı.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

2022-23 sezonuna bireysel anlamda en iyi başlayan isim ise Gaziantep deplasmanında 19 sayı farkla özel bir galibiyete imza atan Frutti Extra Bursaspor‘un yıldız uzunu Zach Auguste oldu. Yunan pasaportu da bulunan Amerikalı uzun, Uşak ve Galatasaray’dan sonra üçüncü kez geldiği ülkemizde bu kez çok daha olgun ve verimli bir basketbol ortaya koymaya başladı. Gaziantep’de karşısında Egbunu gibi iyi bir savunmacı uzun olmasına rağmen 6-8 2sayı, 2-2 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle tam 20 sayı üretip istatistiklerine 13 ribaund, 5 asist, 4 blok ekleyerek 37 verimlilik puanına ulaştı, bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Zach Auguste (Frutti Extra Bursaspor): 20 sayı, 13 ribaund, 5 asist, 4 blok, 37 verimlilik
  • Jeremy Simmons (Aliağa Petkim Spor): 20 sayı, 9-12 2sayı, 8 ribaund, 28 verinlilik
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 21 sayı, 5-9 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 blok, 25 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Jordan Morgan (Ayos Konyaspor): 23 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 20 sayı, 6-10 3sayı, 3 ribaund, 19 verimlilik
  • Mustafa Kurtuldum (Tofaş): 11 sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 17 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 8 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 3 t.çalma, 16 verimlilik
  • Can Korkmaz (Darüşşafaka): 14 sayı, 3-4 3sayı,15 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 13 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …