Güncel Haberler

FLAŞ: Barcelona’nın 2021-22 Sezonunda Tam 30 Milyon Euro Zarar Ettiği Ortaya Çıktı!

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu kulüplerinden biri olan ve her sezon basketbola ciddi bütçeler ayıran FC Barcelona‘nın büyük oranda zarar ettiği ortaya çıktı!

İspanya kaynaklı bir ekonomi sitesi olan 2Playbook’ta yer alan habere göre Barça, 2021-22 sezonunu toplam 30 milyon euro zararla kapattı. Belirtilen ayrıntıya göre bu rakam, sezon öncesinde beklenenden 2 milyon euro daha fazla. Yine de 2021-21 sezonunu toplam 34.7 milyon euroluk bir zararla kapatan Barcelona, bir önceki yıla göre 4.7 milyon euro daha az zarar etmiş durumda.

Öte yandan Barça cephesinde önümüzdeki sene için tablonun biraz daha pozitife dönmesi bekleniyor. 2022-23 sezonunda Barcelona’nın 17 milyon euroluk rekor seviyede bir gelir elde edeceği tahmin edilirken zararın ise 28 milyon euroya inmesi bekleniyor.

Günümüzde EuroLeague’in en çok para harcayan ekiplerinden biri olan Barcelona, Avrupa’nın açık ara en yüksek maaşa sahip yıldızı Nikola Mirotic’i de kadrosunda bulunduruyor.

Barça’nın ezeli rakibi ve son İspanya Liga Endesa şampiyonu Real Madrid de 2021-22 sezonu için 31 milyon euro’luk zarar açıklamış ve bu nedenle de maaş bütçesinde yüzde 22 oranında ciddi bir kesintiye gitme kararı almıştı.

Kaynak: 2Playbook & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …