Güncel Haberler

Embiid’in Üçüncü Vatandaşlığı: Amerika Birleşik Devletleri

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers formasını giyen süper yıldız Joel Embiid, bildiğiniz üzere geçen aylarda Fransız vatandaşlığını almıştı ve Fransa Milli Takımı’nda forma giymeye hak kazanmıştı.

Kamerun’da doğan Embiid şuan için Fransız ve Kamerun vatandaşlıklarına sahip ki geçtiğimiz günlerde üçüncü bir ülkenin vatandaşlığını kazandı. Associated Press’de yer alan habere göre Embiid, 15 gün önce ABD vatandaşlığına geçti.

FIBA’nın kurallarına göre yıldız uzun henüz bir milli takım formasını giymediği için vatandaşlığına sahip olduğu bu 3 ülkeden birinde devşirme statüsünde forma giyebilir. Ancak aynı haberin detaylarında 28 yaşındaki yıldız oyuncunun gündeminde milli takım ya da uluslararası turnuvaların olmadığı, önceliğinin NBA’de şampiyonluk olduğu belirtilmiş.

Sixers‘ın antrenman kampında Associated Press’e konuşan Joel Embiid, Amerikan vatandaşlığı hakkında şu sözleri söyledi:

Uzun süredir bu ülkedeyim. Oğlum Amerikan. Ben de şöyle düşündüm: Burada yaşıyorum ve Amerikan olmak büyük bir lütuf. Neden olmasın ki?

Associated Press

Kaynak: Associated Press & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …