Güncel Haberler

2022-23 BSL Sezonunda Öne Çıkması Beklenen 5 Genç Yetenek

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunda bir çok yıldızı izleme şansımız olacağı gibi, parlamasını beklediğimiz, takip edeceğimiz önemli geneç yetenekler de olacak kuşkusuz.

Gelin birlikte ligimizde boy gösterecek olan genç yetenekler arasında takımlarındaki rolleri, alacakları süre ve yetenekleri açısından en çok öne çıkması beklenen 5 isme bir göz atalım. Keyifli okumalar.

*** Oyuncular alfabetik şekilde sıralanmıştır.

FURKAN HALTALI – Beşiktaş Emlakjet

Her ne kadar son 2 yıldır onun adını sıkça BSL seviyesinde söylüyor olsak da halen 19 yaşında olduğunu unutmayalım. Uzunların genelde 25 yaşından sonra kariyerlerinde olgunluk dönemi yaşadıklarını ve hatta 27-31 yaşlar arasında en verimli dönemlerini oynadıklarını da düşünürsek daha önünde uzun bir yol var.

Çaylak uzun McCormack’dan sonra ikinci uzun konumunda olacak Furkan, pota altında etkili bir silah olduğu gibi ribaundlarda da etkili bir isim. Savunmada ayaklarını biraz daha çabuklaştırıp, erken faul problemine de çözüm bulabilirse hem süreleri hem de sorumluğu artacaktır ve beklentilerin altında kaldığı 2021-22 sezonunu unutturacaktır.

TARIK BIBEROVIC – Fenerbahçe Beko

Altyapılardan başlayarak 2017 yılından beri sarı lacivertli formayı giyen ve ligimizde devşirme olarak değil, direkt yerli statüsünde forma giyen Bosna asıllı 21 yaşındaki kısa forvet, henüz beklenen patlamayı yapabilmiş değil. Özellikle geçen sezon koç Djordjevic ona A takımda istikrarlı süreler vermişti.

2.01 metre boyunda olmasına rağmen kaliteli top tekniği, kendi şutunu yaratabilmesi ve ceza atışlarındaki katkısı ile hücumda iyi bir tamamlayıcı olan Biberovic, savunmada da 3 kısa pozisyonunda da görev alabiliyor. Özellikle dış şutlar konusunda istikrarı yakalayabilirse ve savunmadaki enerjisini oynadığı her dakikada yukarıda tutmayı başarabilirse koç Itoudis’in gözüne girip BSL’deki sürelerini arttırabilir, istikrarlı bir rol edinebilir A takımda.

SADIK EMİR KABACA – Galatasaray NEF

Beşiktaş’ın 2020 yazında Banvit’den toplu halde yaptığı transferler arasında Alperen ve Şehmus ile beraber en dikkat çeken isimdi. Ancak siyah beyazlılarda beklentileri tam olarak karşılayamadı. Onun yeteneklerine güvenen Galatasaray ise 2021 yazında hatr-ı sayılır bir bonservis ödeyerek onu transfer etti. Burada da beklentileri karşılayamadı derken koç Pistioulis’in göreve gelmesiyle beraber kendisine gelen 21 yaşındaki genç uzun forvet özellikle play-off’larda ortaya koyduğu performansla milli takıma kadar yükseldi, Eurobasket kadrosunda yer aldı.

Pozisyonuna göre önemli bir dış şut tehditi bulunması, ribaundlardaki savaşçı kimliği ve fiziksel oyunda kesinlikle geri adım atmaması gibi artılara sahip. Ayrıca iyice güçlenen ve kalınlaşan Sadık Emir gerek olduğunda farklı beşlerde pivot pozisyonuna da kayabiliyor ve mobil bir uzun olduğu için sürekli ters eşleşme yaratma potansiyeline sahip. Hücumdaki katkısını arttırıp, pas-şut seçimlerini daha verimli hale getirirse bu sezon bir basamak daha yukarı çıkabilir.

BERKE BÜYÜKTUNCEL – Tofaş

Ülkemizin önemli oyuncu fabrikalarından biri olan Tofaş’ın son dönemde basketbolumuza kazandırdığı en potansiyelli isimlerden biri. 18 yaşındaki solak genç forvet geçtiğimiz günlerde UCLA’den gelen teklifi de geri çevirdi ve koç Priftis’in sisteminde iyi bir role sahip olacak bu sezon. Unutmadan belirtelim, 2021 yazında Tofaş ile 5 yıllık kontrat imzaladı.

2.06 boyunda olan ve her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen Berke, hem dış şut tehditine sahip hem de potaya atak edebilecek top tekniğine sahip. Güçlü fiziği ile ribaundlara da önemli katkı veren bir isim ve Tofaş’da bu sezon kendisine gelecek süreleri verimli değerlendirip, gelişimini sürdürebilirse milli takımımız önümüzdeki yıllarda çok önemli bir silah kazanmış olacak.

YİĞİT ONAN – Beşiktaş Emlakjet

TBF CEO’su, basketbolumuzun önemli figürlerinden biri olan Ömer Onan’ın oğlu Yiğit, Fenerbahçe altyapısından yetişmiş değerli yeteneklerden birisi. 2021 yazında ülkemizden ayrılarak 1 sezon boyunca Sırbistan’ın Dynamic takımında forma giymişti ki orada da başarılı bir sezon geçirdi 20 yaşındaki forvet.

2.07 metre boyuyla 3 numarada ciddi fark yaratan bir isim ve topu da yere vurabilmesi nedeniyle farklı beşlerde 4 numarada da katkı verebiliyor, ters eşleşmelere yaratabiliyor. Ağabeylerden biri konumundaki Burak Can ile beraber 3-4 numaralı pozisyonları birlikte dolduracaklar. Önemli süre ve sorumluluk alması bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …