Güncel Haberler

2022-23 BSL Sezonunda Boy Gösterecek NBA Patentli Oyuncular

Yeni adıyla Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonun başlamasına artık sayılı saatler kaldı.

Gelin birlikte yeni sezonda ligimizde boy gösterecek olan toplam 19 NBA patentli isme bir göz atalım. Keyifli okumalar.

*** Takımlar NBA patentli oyuncu sayısına göre sıralanmıştır.

FENERBAHÇE BEKO

Son şampiyon konumundaki sarı lacivertlilerde ise yenilenen kadroda tam 6 tane NBA patentli oyuncu yer alıyor.

Tecrübeli Sırp yıldız Nemanja Bjelica Wolves, Kings, Heat, Warriors formalarıyla toplamda 9 sezon boyunca NBA sahnesinde boy gösterirken çıktığı 449 maçta ise 7.6 sayı, 4.6 ribaund, 1.8 asist istatistikleri tutturmuştu.

Yunan maestro Nick Calathes ise Grizzlies forması ile 2 sezon boyunca toplam 129 maça çıkmış ve 4.6 sayı, 1.9 ribaund, 2.7 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Yeni transferlerden Carsen Edwards 3 sezon boyunca Celtics ve Pistons formaları ile NBA sahnesinde boy göstermiş, forma giydiği 72 maçta 3.7 sayı, 1.1 ribaund, 0.7 asist ile katkı verebilmişti.

Amerikalı uzun Johnathan Motley ise Mavs ve Clippers çatısı aldında 3 sezon boyundca toplamda 46 maçta görev almış ve 4.9 sayı, 2.4 ribaund, 0.6 asist ortalamalarını yakalamıştı.

Sırp şutör Marko Guduric Grizzlies ile 1 sezon boyunca 44 maça çıkarken 3.9 sayı, 1.7 ribaund, 1.0 asist ile katkı vermişti.

Yeni transferlerden Nigel Hayes-Davis ise Lakers ve Kings formaları altında geçirdiği 1 sezonda sadece 9 maçta sahaya çıkmış ve 3.0 sayı, 2.4 ribaund istatistiklerini tutturabilmişti.

ANADOLU EFES

Geçen sezonun finalisti olan lacivert beyazlıların yeni sezon kadrosunda daha önce NBA’de forma giymiş 4 isim yer alıyor.

Devşirme olarak milli takımızın da formasını giymiş olan Shane Larkin, 4 sezon boyunca Nets, Celtics, Mavs ve Knicks takımlarının formasını giymişti NBA sahnesinde. Larkin toplamda çıktığı 256 maçta 5.5 sayı, 1.9 ribaund, 2.9 asist istatistiklerine sahip.

Fransız yıldız Rodrigue Beaubois da 4 sezon boyunca Mavs formasını terletti NBA’de. Toplamda 182 maça çıkarken 7.1 sayı, 1.9 ribaund, 2.1 asist ortalamalarına sahip.

Hırvat uzun Ante Zizic ise 3 sezon boyunca Cavs formasını terletirken toplam 113 maçta sahaya çıktı ve 6.0 sayı, 3.9 ribaund, 0.6 asist ile katkı verdi.

Alman dev Tibor Pleiss ise 1 sezon Jazz forması ile mücadele etmiş, sadece 12 maçta görev alırken 2.0 sayı, 1.3 ribaund ortalamaları yakalayabilmişti.

TOFAŞ

Koç Priftis’i göreve getirerek kadrosunu yenileyen Bursa ekibinin elinde ise 3 tane NBA patentli isim yer alıyor.

Tecrübeli oyun kurucu Tyler Ennis Suns, Bucks, Rockets, Lakers formaları ile 4 sezon boyunca sahne aldığı NBA’de toplamda 186 maça çıkmış, 4.2 sayı, 1.3 ribaund, 1.9 asist ile katkı vermişti.

Yeni transferleden Khyri Thomas ise Pistons ve Rockets formaları ile 3 sezon boyunca 39 maça görev almış ve 4.1 sayı, 1.0 ribaund, 0.9 asist ortamaları tutturmuştu.

Bolivya milli takımının da formasını giyen Josh Reaves ise Mavs forması ile sadece 4 maça çıkmış ve 2.0 sayı, 0.8 ribaund, 0.8 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti.

PINAR KARŞIYAKA

Koç Sarıca yönetiminde yeniden yapılanmaya giden İzmir ekibinde ise 2 tane NBA patentli oyuncu yer alıyor.

Litvanyalı yıldız Mindaugas Kuzminskas Knicks formasını 2 sezon boyunca terletmiş ve çıktığı 69 maçta 6.2 sayı, 1.8 ribaund, 1.0 asist istatistiklerini yakalamıştı.

Dominikli uzun Angel Delgado ise Clippers forması ile sadece 2 maça çıkmış ve 1.5 sayı, 2.0 ribaund ile katkı verebilmişti.

TÜRK TELEKOM

Koç Can yönetiminde takımı tamamen yenileyen Ankara ekibinin kadrosunda ise 2 tane NBA görmüş oyuncu yer alıyor.

Tecrübeli guard Jerian Grant Knicks, Bulls, Magic, Wizards formalarıyla 5 sezonda toplam 279 maçta görev alırken 6.1 sayı, 2.9 asist, 1.9 ribaund ile katkı verebilmişti.

Veteran uzun Semih Erden ise Cavs ve Celtics formalarıyla 2 sezon boyunca toplamda 69 maça çıkarken 3.8 sayı, 2.8 ribaund istatistikleriyle mücadele etmişti.

GAZİANTEP BASKETBOL

Güneydoğu temsilcisinin kadrosunda ise sadece 1 tane NBA patentli oyuncu yer alıyor.

Knicks ve Cavs formaları ile toplamda 5 sezon boyunca NBA’de boy gösteren Damyean Dotson, çıktığı 213 maçta 7.5 sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist istasistikleriyle katkı vermişti.

YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ

Ege ekibinin tamamen yenilediği yabancı rotasyonunda sadece bir isim var NBA patentine sahip olan.

Daha önce yolu ülkemizden geçmiş olan Aaron Harrison’ın ikiz kardeli Andrew Harrison Grizzlies, Raptors, Cavs, Pelicans formalarıyla 6 sezon boyunca 145 NBA maçına çıkarken 7.0 sayı, 2.0 ribaund, 2.8 asist istatistikleriyle mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …